3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Bir ayda 4 kişi damdan düşerek öldü

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde son bir ayda yaklaşık bin 100 kişi damdan düşerek yaralanırken, 4 kişi de hayatını kaybetti.

Güneydoğu'da sıcakların artmasıyla birlikte vatandaşlar geceyi damda geçirmeye başlarken, bu durum kazaları da beraberinde getirdi. Son bir ayda Diyarbakır'da 560, Batman'da 784, Mardin'de ise 252 kişi damdan düşerek yaralanırken, Batman'da 4 kişi hayatını kaybetti. Batman'ın İluh Mahallesi'nde ikamet eden Nurten Pekgöz, sıcaklardan dolayı damda yattıklarını belirterek, "Her yaz damlara çıkıyoruz, dam çok serin ve güzel oluyor" dedi.

Mahalle sakinlerinden Sait Yaray ise, her yaz mevsiminde dama çıktıklarını söyleyerek, "Özellikle hava sıcaklığı 45 derecenin üstüne çıkınca dama çıkarız ve burada uyumaya çalışırız. Akrep korkusu var. Toprak evler olduğu için akreplerde çok oluyor. Ama damda yatarken en büyük korkumuz çocuk düşmeleri oluyor. Her yaz sezonunda çocuklar damlardan düşüyor" diye konuştu.

Seyitler Mahallesi'nde ikamet eden Erdem Tunç isimli vatandaş ise, "Havalar çok sıcak, klimamız yok. Evimiz de ev değil. Mecburen dama çıkıyoruz. İçerde dayanamıyoruz, hem sıcak hem de sivrisinekler rahat vermiyor. O yüzden televizyonumuzu da dama çıkarıp, sabahlamaya çalışıyoruz" dedi.

Bu arada, Batman'da damdan düşmelerin yanı sıra akrep sokma vakalarında da büyük artış yaşandı. Kentte son bir ayda 70 kişi akrep, 8 kişi ise yılan sokması sonucu tedavi gördü.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 12:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?