3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Bir gün de olsa mutlu oldular

Diyarbakır'da göç eden ve şiddete maruz kalan ailelere eğitim ve rehabilitasyon desteği sunan SOHRAM, şenlik düzenlendi. Yaklaşık 700 kişinin katıldığı şenlikte çocuklar anneleri ile birlikte doyasıya eğlendi.


Diyarbakır'da zorunlu göç eden ve şiddete maruz kalan ailelere ücretsiz ve bağımsız olarak gönüllü eğitmenler tarafından eğitim, psikoloji ve sosyal rehabilitasyon hizmeti verilen Şiddet Mağdurları İçin Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi'nde (SOHRAM) farklı etkinliklere katılan anne ve çocuklar için '10. Geleneksel Yaz Şenliği' düzenlendi.

Yenişehir piknik alanında düzenlenen şenliğe yaklaşık 700 kişi katıldı. Açık havada yemek pişirip halay çeken kadınlar hayatlarında bir gün bile olsa mutlu olmanın tadını çıkardılar. SOHRAM'da eğitim gören çocuklar şarkılar seslendirirken, anneler ise geçmişte kendi başlarından geçen hikayeleri fıkra şeklinde anlatarak eğlendi. Palyaçolar; animasyon gösterileri ile küçük çocukları eğlendirdi. Şiddet Mağdurları İçin Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi Koordinatörü Yeter Yılmaz, "Amacımız bu mağdur insanların hayatlarında bir kez dahi karşılık beklemeksizin ailece eğlenmesini sağlamaktır. Şenliğimiz çok güzel bir havada geçti. Kimi zaman eğlendik kimi zaman geçmişe yolculuk yaptık. Bu tür etkinliklerimiz sürecektir" dedi.

..
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 16:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?