3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Bir kene vakası daha

Diyarbakır'ın Pirinçlik Beldesi'nde kenenin ısırdığı 35 yaşındaki Nihat Kuzu, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi altına alındı.

Hastanede geçen hafta KKKA'dan ölen Abdulvahap Bayutmuş'u tedavi eden 2 doktor ve 1 sağlık personelinin, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. gözetim altına alındıktan sonra durumlarının iyi olduğu ve görevleri başına döndükleri belirtildi.Kene nedeniyle Diyarbakır Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak, alınması gereken önlemleri masaya yatırdı.

Diyarbakır'ın Prinçlik Beldesi'nde çiftçilik yapan Nihat Kuzu'yu kene dizinden ısırdı. Yüksek ateş, mide bulantısı belirtileri görülen Kuzu, bugün ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırldı. İlk müdahelesi yapılan Kuzu, KKKA hastalığı şüphesiyle hastanede tedavi altına alındı. Kuzu'dan alınan kan örneklerinin Ankara'ya gönderileceği belitildi.

Diyarbakır İl Hıfzıssıhha Kurulu, kentte görülen kene vakalarına karşı alınacak önlemleri masaya yatırmak için bugün Sağlık Müdürlüğü'nde toplandı. İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat'ın başkanlık yaptığı toplantıya, üniversite, belediye, tarım, çevre ve sağlık müdürlüklerinden temsilciler katıldı.

DOKTORLAR GÖREVLERİ BAŞINDA

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde KKKA hastalığından tedavi gören ve geçen hafta ölen Abdulvahap Bayutmuş'u tedavi eden 2 doktor ile 1 sağlık personeli koruma amaçlı gözetim altına alınmıştı. Kan örnekleri alınarak Ankara'ya gönderilen 2 doktor ve 1 sağlık personelinin sağlık durumlarının çok iyi oldukları ve görevleri başına döndükleri belirtildi. Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat, hastalığın doktor ve sağlık personeline bulaştığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, personelin şüphe ve koruma amaçlı gözetim altında tutuklarını söyledi. Kubat, “Şu anda arkadaşlarımızın sağlık durumları iyi. Kan sonuçlarının gelmesini bekliyoruz” dedi.

BAYUTMUŞ AİLESİ'NE DESTEK TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Diyarbakır Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat, bir süre önce Bingöl'ün Çukurca Köyü'nde kene ısırması sonucu Dicle Üniversitesi Tıp Fakultesi Hastanesi'ne kaldırılan ve bir süre sonra yaşamını yitiren köy muhtarı Abdulvahap Bayutmuş'un hastanede tedavi gören eşi ve 2 çocuğunun genel durumlarının iyi olduklarını ve kendilerine destek tedavisinin sürdüğünü söyledi. Kubat, kene ısırmasından insanların yaşamını yitirmesinden sonra psikolojik olarak toplumun çok fazla etkilendiğini belirterek, “Geçen hafta sonu Diyarbakır’da kırsal alanlara pikniğe giden çok sayıda kişi kene ısırması sonucu hastanelere müracaat ettti. Yapılan tahlillerde ve bulgularda önemli bir sonuç elde edilemedi” dedi.

Diyarbakır'ın Çermik ve Çınar ilçelerinde şimdiye kadar 2 kişinin kene ısırması sonucu KKKA hastalığının pozitif çıktığını ve bunlara yapılan destek tedavisi ile tedavi edildiklerini söyleyen Sağlık Müdürü Kubat, “İki vatandaşımız da yapılan tedaviden sonra iyileşerek evlerine gönderildi. Destek tedavisi çok önemlidir. Şimdiye kadar sadece Bingöl'den getirilen Abdulvahap Bayutmuş, söz konusu hastalıktan yaşamını yitirmiştir” diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 15:39:38
Güncelleme :16 Haziran 2008 Pazartesi 15:42:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?