3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

'Bir kitap da benden' kampanyası

Silvan ilçesinde 'Okuyan Silvan' projesi kapsamında başlatılan 'Bir kitap da benden' kampanyasına Silvan'daki kamu kurum ve kuruluşları büyük ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından başlatılan 'Türkiye Okuyor' projesine Silvan'daki kurumlardan da destek geldi. 'Bir kitap da benden' kampanyasının tanıtımı Silvan Öğretmen Evi lokalinde yapıldı. Kampanyaya Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, Emniyet Müdürü Abdullah Şüküroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, 'Okuyan Silvan' projesinden sorumlu Milli Eğitim Şube Müdürü Cüneyt Akkuş, Silvan Girişimci İş Adamları Derneği (SİGİAD) Başkan Yardımcısı Mahmut Yüzkan, kurum amirleri ve okul müdürleri katıldı.

Geleceğe dair sağlam adımlar atmak için okuma alışkanlığının geliştirilmesi gerektiğini belirterek kampanya'ya destekte bulunan SİGİAD Başkan Yardımcısı Mahmut Yüzkan, "Öğretmenlerimizin yapacağı, okumayı özendirmek, çocuğun okuduğundan keyif alabilme duygularını geliştirmektir. Bunun için ders içinde kitap okumaya yer verilmesi gerekir. Okumaktan keyif almak aslında bir sonuç değil, bilgisizliğe ve kör inanışlara karşı bir çıkış noktası. SİGİAD'ın yönetim kurulunun büyük çoğunluğu eğitimli, üniversite mezunu Silvanlılardan oluşmaktadır. Benim şu an bu sunumu yapmam okuduğum kitaplar ve aldığım eğitimle mümkün olabilmektedir. Lütfen, tekrar okumaya başlayalım, önce biz okuyalım" diye konuştu.

'Okuyan Silvan' projesi kapsamında düzenlenen 'Bir kitap da benden' kampanyasına ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarından çok sayıda kitap bağışı yapıldı. Projeyle ilgili bir konuşma yapan Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, "Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün ülkemizde başlattığı 'Türkiye Okuyor' projesi kapsamında Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 'Okuyan Silvan' projesi kapsamında 'Bir kitap da benden" kampanyasını ilçe kurumlarımız arasında başlattık. Şayet bu kampanyamıza destek vermek isteyenler varsa yapacakları tek şey evlerinin ya da iş yerlerinin kitaplıklarındaki fazla kitapları kampanyamıza bağışlamalarıdır. İlçemizde yerel ve ulusal alanda gazetecilik yapan arkadaşlarımızın bu kampanyayı en iyi şekilde tanıtıp, herkesin okuma alışkanlıklarını geliştirmesini istiyoruz" dedi.

Kaymakam Veysel Beyru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Emniyet Müdürü Abdullah Şüküroğlu ve SİGİAD Başkan Yardımcısı Mahmut Yüzkan 'Bir kitap da benden' kampanyasına, kitap bağışlayarak destek verdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 11:18:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?