3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Bismil'de 2008 yatırımları

Bismil ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeleri ve köy muhtarları Kaymakam Vekili Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında toplanarak 2007 yılında yapılan faaliyetleri değerlendirdi.

Bismil Öğretmen Evi toplantı salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan toplantı Bismil Kaymakam Vekili Dr. Hasan Tanrıseven'in programı okumasıyla başladı. Faaliyet raporu ve mali durumla ilgili raporlar okunduktan sonra, muhtarların ve üyelerin ihtiyaç ve temennilerini dinleyen Kaymakam Tanrıseven, 2007 yılı içinde 148 kilometre stabilize yol, 23 kilometre 2. kat asfalt yol yapıldığını ayrıca birçok köyde yol onarımlarının yapıldığını belirtti. Tanrıseven, yine bazı köy yollarında 190 metre büz döşendiğini ifade etti. 2007 yılında Bismil'de 7 milyon 600 bin YTL tutarında grup içme suyu yatırımının tamamlandığını da belirten Kaymakam Tanrıseven "2008 yılı bizim için yatırım yılı olacak. Batman-Bismil arasında 30 kilometre duble yol yapımının Bismil kısmını başlatacağız. Bunun yanında birçok köyde içme suyu yapımını yıl içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. 2007 yılında yarım kalan grup köy yollarını da Kışa girmeden tamamlayacağız" dedi.

Bismil Köylere Hizmet Götürme Birliği olağan toplantısının son bölümünde köy muhtarları, Kaymakam Hasan Tanrıseven'e 2008 yılında köylerine su getirilmesi konusundaki isteklerini anlattı. Kaymakam Tanrıseven de Birlik Müdürü'ne köylerin sıkıntılarını rapor ederek muhtarların dilekçelerinin alınması ve acil olarak işleme konulması konusunda gerekli direktifleri vererek bu yıl içerisinde imkanlar dahilinde tüm sorunları halledeceklerini söyledi.

Eğitim konusunda da sorunlara değinen Kaymakam Tanrıseven, köylerde ana sınıfları açma konusunda muhtarlara gerekli desteği vereceğini bütün malzemeleri Kaymakamlık olarak karşılayacaklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 15:29:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?