3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Bombalı saldırı bile yıldıramadı

3 Ocak'taki bombalı saldırıda 3 öğrencisi hayatını kaybeden, birçok öğrencisi yaralanan dershane, ÖSS'de büyük başarı elde etti.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan Şahin Aydınöz, patlamada gördükleri yaralılar nedeniyle 95 arkadaşının tıp fakültelerine girdiğini söyledi.

Diyarbakır'da 3 Ocak günü Final Dersanesi önünde patlayan bombanın etkileri sürerken, dersane öğrencileri ÖSS'de büyük bir başarı sağladı. Diyarbakır'da, 3 Ocak 2008 tarihinde PKK'lı teröristler bir otomobile yerleştirdiği bombayı askeri servis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Saldırıda 6'sı öğrenci 7 kişi hayatını kaybederken, cadde üzerinde bulunan dershaneye giden öğrencilerin de aralarında bulunduğu 65 kişi yaralandı. Patlamanın meydana geldiği yerde bulunan dershane öğrencilerinden 95'i tıp fakültesini, 182'si mühendislik, 168'si eğitim, 26'sı diş hekimliği ve eczacılık, 131'i işletme, 124'ü fen-edebiyat, 43'ü kamu ve hukuk, 344'ü ise diğer bölümleri kazandı. Patlamanın etkisi altında kalan öğrencilerden bin 113 öğrenci aldıkları psikolojik destek sayesinde üniversitelere yerleşti. Patlamada büyük bir travma yaşayan öğrencilerden Şahın Aydınöz, tıp fakültesine girmesinin en büyük sebebini patlamada gördüğü yaralılar olduğunu belirterek, "Patlama sonrası büyük bir travma yaşadık ve hocalarımız ile dersane yönetimi sayesinde aldığımız psikolojik destek sayesinde büyük bir başarı sağladık. Olaydan sonra psikolojik danışmanlar getirildi ve seminerler verildi. Daha sonra kendimizi toparladık ve eski başarımızı kazandık ve yıl sonunda başarılı olduğumuzu herkese gösterdik. Böyle talihsiz olayların bizi yıkmayacağını ve yıldırmayacağını herkese gösterdik. Patlamadan sonraki geldiğimiz gün burada bir durgunluk vardı. Sanki terk edilmiş bir kasaba gibiydi burası.

Hocalarımızın bize verdikleri psikolojik destek ile istediğimiz düzeye geldik ve bunun sonucu da ortadadır. Patlamanın olduğu gün ben sabah grubundaydım. Saat 5'te ise etüt programına yetişmeye çalışıyordum. Büyük bir patlama oldu ve sağda solda camlar kırıldı. Yakın arkadaşlarımızdan bir kaçını kaybettik. Onlara Allah rahmet eylesin. Bu şekilde talihsiz bir olay başımıza geldi. Benim küçüklüğümden beri aklımda tıbba girmek vardı ama bu talihsiz olaydan sonra hastanede görünen zorluklar ve arkadaşlarımın hali bizim tıbba girmemize büyük bir neden olmuştur" dedi.

Dersane'nin rehberlik sorumlusu Metin Alpaslan ise patlama sonrası travma yaşayan öğrencilere büyük bir destek sağladıklarını belirterek, "Çok büyük çabalar sarf ettik. Eski başarımıza kavuşabilmek için gecemizi gündüzümüze kattık. Dicle Üniversitesi Psikiyatri Bölümü'nden hocalarımızı getirdik ve grup terapileri düzenledik. Bir bir terapiler verdik. Öğrencilerimizin manevi yaralarını sarmaya çalıştık. O dönemler öğrenciler büyük bir travma yaşadılar, ama hep beraber bunu atlattık. Sonuçta bize gurur veren bir başarı yakaladık. Sınav gerçekten çok zorlu bir süreçtir. Bu süreçte aileler bile misafirliğe gitmeyip misafir almıyorlardı, öğrenciler hazırlansınlar diye. Bu travmayı yaşayan öğrenciler ister istemez biraz tökezleyebilirlerdi, dağılabilirlerdi. Tekrar toparlamak çok zor olabilirdi, ama gerçekten biz bu zoru başardık. Öğrencilerimizi motive ettik, yaralarını sarmaya çalıştık. Tabii ki kaybımız büyüktür, sonuç olarak Diyarbakır 7 insanını kaybetti. Bu başarıyı kaybettiğimiz 7 kişiye ithaf ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 13:06:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?