3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Bombalı saldırı zanlısı mahkemede

Diyarbakır'da 3 Ocak 2008 tarihinde, 6'sı öğrenci 7 kişinin hayatını kaybetmesi, 66 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı terörist Erdal Polat ile kendisine yardım ettikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanık Erdal Polat, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

3 Ocak 2008 tarihinde meydana gelen bombalı saldırının faili olduğu iddiasıyla hakkında, "Ülkenin bölünmez bütünlüğü aleyhine silahlı eylemlerde bulunmak", "Bombalı saldırı sonucu kasten yedi kişinin ölümüne neden olmak" ve "Adam öldürmeye tam teşebbüs" suçlamasıyla 9 kez ağırlaştırılmış müebbet, 65 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan PKK'lı terörist Erdal Polat ile kendisine yardım ettikleri iddiasıyla haklarında 10 yıla kadar hapis cezası istenen 11 sanıkla ilgili 5. duruşmaya Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmada tutuklu sanıklar Erdal Polat, M.P. ve M.P., A.T., Z.P. ve M.P. ile tutuksuz sanıklar İ.P., F.P., M.P., F.A., C.Ç. ve L.P. hazır bulundu. Erdal Polat duruşmada üzerine atılı suçları kabul etmediğini bu eylemle ilgisinin ve bilgisinin olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti sanık Erdal Polat'a 23 Haziran 2007 tarihinde Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Boyunlu köyünde 2 korucunun şehit edilmesi eylemine katılıp katılmadığını sordu. Sanık Erdal Polat, böyle bir eylemi hatırlamadığını söyledi. Avukatlar tutuklu sanıkların beraatlerini talep ederken mahkeme heyeti, mevcut delil durumuna göre tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma, 13 Kasım 2008 tarihine ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 15:16:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KRaL King IP: 88.234.187.xxx Tarih : 17.10.2008 12:08:10

SURATA BAK... SURATINDA BİR KERE MEYMENET YOK .SİZİN GİBİLER BU VATANI BÖLMEYE ÇALIŞIYO AMA BÖLEMİYECEKSİNİZ.. VATAN HAİNLERİ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.