3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Bombaya 3 tutuklama daha

Diyarbakır'da 3 Ocak günü 7 kişinin ölümü, 66 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyla ilgili olarak aranan 3 kişi daha yakalandı.

Diyarbakır'da meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili olarak yürütülen soruşturmada aralarında bombacı Erdal Polat'ın ablasının da bulunduğu 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulamaları tamamlanan 3 kişi dün nöbetçi savcılığa sevk edildi. Burada ifadeleri alınan 3 kişi haklarındaki suçlamaları reddettiler.


İfadeleri alınan 3 kişi daha sonra tutuklanma talebiyle nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi hakimliğine sevk edildi.

Burada da aynı ifadeleri tekrar eden Erdal Polat'ın ablası M.P, akrabaları M.P ve Z.P suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumuna göre TCK'nın 314/2-3 maddesi kapsamında, "Yasadışı örgüt mensuplarına bilerek ve isteyerek yardım ve yataklık etmek" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiler.



Böylece bombacı Erdal Polat'ın da aralarında bulunduğu tutuklananların sayısı 10'a yükseldi. Olayla ilgili 2'si bombacı, 1'i de yardım ve yataklık eden kişi olarak 3 kişi halen polis tarafından aranıyor.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 16:14:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?