3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

BTS'den Baydemir'e ziyaret

Birleşik Taşımacılık Sendikası Genel Başkanı ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ile şube başkanları Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti.

Başkanlar Kurulu toplantısını Diyarbakır'da yapacak olan Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyeleri Baydemir'i ziyaret etti. BTS Genel Başkanı Yunus Akıl ile İstanbul, Ankara, İzmir, Adana gibi illerin şube başkanları ve BTS Merkez Yürütme Kurulu üyelerinden oluşan kalabalık grup Büyükşehir Belediyesi'ne geldi. Yaptıkları ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bu birlikteliklerin birbirinden uzak olan kentlerin kültürlerinin buluşmasında mesafeleri ortadan kaldırdığını söyledi. Baydemir, "Sendikanızın bu tutumunu çok değerli ve saygın bir çaba olarak görüyorum. Oluşturulmaya çalışılan önyargıyı ortadan kaldırmanın en iyi yolu yerinde görmektir. Onun için bunları çoğaltmak lazım" dedi.


BTS Genel Başkanı Yunus Akıl'ın Hasankeyf'e gideceklerini söylemesi üzerine Baydemir, insanlığın ortak kültürel mirası olan Hasankeyf'in sular altında kalmaması için yoğun çaba gösterdiklerini belirterek, "Orada baraj yerine emin olun turizm potansiyeli açığa çıkarıldığında istihdam problemi ortadan kalkacaktır. Kalkınmayı kimlik kadar önemsiyoruz" diye konuştu.


Türkiye'nin aydınlık geleceğe taşınması için emek örgütlerinin önemli bir misyon taşıdığını vurgulayan Baydemir, kendi iş kollarında gösterdikleri mücadeleden dolayı heyeti kutladı. Baydemir daha sonra sendikacılarla hatıra fotoğrafı çektirerek uğurladı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 16:16:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?