8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

'Bu davanın takipçisi olacağız'

ALBAY CEMAL TEMİZÖZ DAVASI

1990'lı yıllarda Şırnak ve çevresinde işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgisi olduğu iddiasıyla Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılananan Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Cemizöz'ün davası görülürken BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak adliye önünde toplanan grup ile birlikte bir basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ve Kamil Atağ'ın duruşmasına bugün devam edildi. Dava için sabah saatlerinden beri adliye önünde toplanan bir grup, kayıp olan akrabalarının fotoğraflarını taşıyarak oturma eylemi gerçekleştirdi. Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Dayanışma Derneği (MEYADER), İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Adalet ve Çözüm Girişimi tarafından organize edilen eylem, öğlene kadar devam etti. Eylem sırasında bir açıklama yapan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gültan Kışanak, "Umarım bu dava da Şemdinli davası gibi yol kazasına uğramaz. Biz BDP olarak halkımızla birlikte bu davanın takipçisi olacağız. JİTEM ve Ergenekon birbirinin devamıdır. Veli Küçükler, Levent Ersözler, Arif Doğanlar, bu organizasyon içinde yer alıyorlar" dedi.

Ergenekon terör örgütünün JİTEM ile bağlantılı olduğunu iddia ederek bu bağlantının ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Kışanak, şunları söyledi:

"Bu coğrafyada binlerce köy yakılıp yıkıldı, binlerce faili meçhul cinayet işlendi. Binlerce anamız gidip üzerinde dua edeceği, ağlayacağı mezar taşları bile yok. Binlerce cenaze kaybedildi. Bu suçlar küçük çetelerin işlediği suçlar değildir. Bu suçlar büyük organizasyonların işidir, tek merkezden yönetiliyor. Bunun için bir an önce Hakikatleri Araştırma ve Gerçeklerle Yüzleşme Komisyonu'nun bir an önce kurulmasını ve araştırmaya başlamasını istiyoruz."

Açıklamanın ardından kayıp yakınları sesizce dağıldı.

ALBAY CEMAL TEMİZÖZ DAVASI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 15:20:01
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 16:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?