3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Bunlar da sabır işi

Diyarbakır Adliye Sarayı binasında, hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan el işlerinin satışı için açılan sergi büyük ilgi gördü. Sarı, kırmızı ve yeşil renklerden yapılı gül desenli 'Allah' yazılı tabloyu Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak uzun uzun inceledi.

Diyarbakır Adliyesi girişinde hazırlanan Diyarbakır Ceza İnfaz Kurumları Tutuklu-Hükümlü El İşi Reyonu'nun açılışını yapan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin boş zamanlarında yaptıkları el işi hediyelik ve diğer eşyaların satışa sunulabilmesi için bir süre önce çalışma başlattıklarını söyledi. Adalet Bakanlığı'nın da desteği ile adliye girişinde bir yer oluşturduklarını belirten Kavak, ''Burada tutuklu ve hükümlülerimizin, gümüş, ahşap ve çeşitli malzemeler kullanarak yaptıkları hediyelik eşyalar ile bakır malzemeler ile resimler satışa sunulacak. Adliye personeli veya adliyeye gelen vatandaşlar da alışveriş yapacak. Satışı yapılan malzemelerle tutuklu ve hükümlülere bir gelir sağlanmış olacaktır. Burada, cezaevinde bulunan hükümlü ve tutukluların yaptıkları çok güzel eş işleri var. Hatta ben bile bunların arasından resim ve benzeri hediyelik eşyaları alıp kullanıyorum'' dedi.

Satış reyonunu gezen Cumhuriyet Başsavcısı Kavak, reyonda bulunan, sarı, kırmızı ve yeşil renklerden oluşan ve içerisinde Arapça 'Allah' yazılı el işi tabloyu uzunca bir süre inceledi. Kavak, el işini yapan hükümlü için, "Bu el işini yapan hükümlü, bunu yaptığı sırada gösterdiği kadar sabrı gösterseydi, herhalde bugün bu durumda olmazdı" ifadelerini kullandı.

Sürekli açık kalacak olan satış reyonundan dışardan gelen vatandaşlara da satış yapılacağı öğrenildi.

..
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 15:54:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?