3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Büyükşehir asfalt sezonunu açtı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir havaların ısınmasıyla birlikte başlayan asfalt sezonunu açtı. Baydemir çeşitli caddelerde yapılacak yol çalışmaları için yurttaşın fikrini aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir kentte devam eden Doğal gaz ve DİSKİ çalışmalarının bittiği yerlerde asfalt çalışmalarının startını verdi. Büyükalp Caddesi’nde yapılan asfalt çalışmalarına DTP Diyarbakır İl Başkanı Necdet Atalay ve Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı da katıldı. Asfalt çalışmalarına ilişkin Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan’dan bilgi alan Baydemir daha sonra orta refüj ve yol sökme çalışmalarının bulunduğu yerlerde incelemelerde bulundu. Kent genelinde yol ve asfalt başta olmak üzere DİSKİ’nin alt yapı çalışmaları ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen orta refüj çalışmaları ile kentin bütün noktalarında hummalı bir çalışma başlatıldığını söyledi. Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın asfalt öncesi çeşitli yollarda incelemeler yaptığına işaret eden Baydemir, hazırlanan program doğrultusunda bazı yollarda kullanıma elverişli olmayan asfaltın söküldüğünü belirtti. Büyükalp Caddesi’nden sonra Vilayet’teki orta refüj çalışmalarını denetleyen Baydemir ve Anlı, işçilere katılarak çiçek ekti. İşçilerle sohbet eden Baydemir, işçilerden çalışmalara yüreklerini de katmalarını isteyerek, yapılan her çalışmanın kent ve kent sakinleri için ne kadar önemli olduğunun bilinci ile hareket edilmesini talep etti.

Yenişehir Bölgesi’nde bazı ara sokaklar için yapılacak asfalt çalışmaları için parke önerisini getiren Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı ile birlikte kahvede oturan yurttaşların fikirlerini de alan Baydemir, kahvede oturanlarla birlikte çay içti ve belediye çalışmalar hakkında bilgi verdi.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 11:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?