3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Caddeler yıkanıyor

Kent genelindeki tüm ana arterlerde hijyenik bir ortamın sağlanması için ayda bir kez Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı ekipleri tarafından caddeler yıkanacak. Uygulamaya ilk olarak Gazi Caddesi yıkanarak başlandı.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı ekipleri Gazi Caddesi’ni yıkadı. Caddelerin ayda bir kez yıkanması ile daha hijyenik bir ortam ve temizlik bilinci hedeflenirken, uygulamadan oldukça memnun kalan esnaf da çalışan personele eşlik etti. Gece saat 23:00 civarında Gazi Caddesi’nde başlayan temizlik uygulamasına Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İhsan Uğur ve Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş da katıldı.

Yıkama öncesi cadde ve kaldırım üzerindeki çöpler toplandı ve ardından süpürüldü. İtfaiye araç ve hortumlarının kullanıldığı uygulamada caddeler yıkandıktan sonra pırıl pırıl bir görünüme kavuştu.

Özellikle yaz mevsiminin başlaması ile birlikte ana caddelerde meydana gelen kirliliği önlemek amacıyla başlatılan uygulamaya ilişkin bilgi veren Başkan Vekili İhsan Uğur, kent genelindeki 30 ana caddenin ayda bir kez yıkanacağını söyledi. Çevre Koruma ve Kontrol ekiplerinin her gün bir caddeyi yıkayarak temizleyeceklerini ifade eden Uğur, ancak temizlik çalışmalarında esnafında yardımına ve desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti. Caddenin yıkanacağı gece özellikle araç sahiplerinin araçlarını park etmemesini isteyen Uğur, bu konuda herkesin duyarlılık göstermesini beklediklerini söyledi.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hüseyin Bark da sırası ile Gazi, Melikahmet, İnönü, Kıbrıs, Lise, Hastaneler, Mimar Sinan, Gevran, Ekinciler, İnaloğlu, Emek, Sağlık Ocağı, Girne, Küçük Görsel, Göçmenler, Fatih, Gürsel, Hava alanı, Hatboyu, Koşuyolu, Batıkent, Sıtkı Göral caddelerinin her gün gece saatlerinde yıkanacağını söyledi

..
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 13:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?