3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Caddelerde parlayan yol butonları

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sürücüleri rahatlatacak yeni bir uygulamayı hayata geçirerek ana caddelere parlayan yol butonlarını yerleştirdi, ayrıca güneş enerjisi ile çalışan Led’li geçit levhalarını da okul geçitlerine yerleştirecek.


Gece karanlığında sürücülerin trafik seyrini rahatlatacak yeni bir uygulamayı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, ana caddelere parlayan yol butonlarını yerleştirdi. Parlayan yol butonları özellikle şehir trafiğinin en yoğun ve en riskli olan caddelerinden olan Fiskaya-Üniversite arası ile Silvan Yolu ile Üniversite Köprüsü arasında kalan kısımlar, Elazığ ve Turistik caddelerinde güzel bir görünüm kazandırdı. Konuya ilişkin açıklama yapan Ulaşım Daire Başkanı Muharrem Cebe, bölgede ve Diyarbakır’da bir ilke imza attıklarını söyledi. Cebe, caddelerdeki şerit disiplini açısından sürücüler için trafikte daha rahat ve güvenli seyir sağladığını ayrıca gece vakitleri caddeleri estetik açıdan iyi bir görünüm kazandırdığını söyledi.

Buton uygulamasının yanı sıra Cebe, özellikle yaya sirkülasyonunun çok yoğun olduğu ana cadde ve cadde üzerinde bulunan okul geçitlerinde güneş enerjisi ile çalışan LED’li ekran levhaları uygulaması başlatacaklarını sözlerine ekledi.

Habere Ait Fotoğraflar

..
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 12:55:27
Güncelleme :10 Temmuz 2008 Perşembe 13:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?