3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Çadırlardan binlerce kişi yararlanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı dolayısıyla kentin çeşitli merkezlerinde 8 iftar çadırı kurdu, ancak Dicle Üniversitesi Hastanesi bahçesine kurulan çadır için önce yer gösterildi, ardından üniversite yönetimi izin vermedi. İftar çadırlarında binlerce kişi iftar yemeği yiyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyeleri ile birlikte kentin merkezi yerleri ile daha çok göçle gelen insanların bulunduğu bölgelere iftar çadırı kurdu. Dağkapı Meydanı, Ulucami Meydanı, Benusen Mahallesi, İstasyon, Diclekent, Seyrantepe, Batıkent ve Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde 8 çadır kuruldu.

Yoksul yurttaşların yanı sıra iftar vaktinde evinde bulunamayan ve yolda olan yurttaşlara hitap eden iftar çadırlarında her gün 4300 kişiye sıcak yemek veriliyor. İftar çadırlarında oruç tutan yurttaşların yanı sıra çok sayıda çocuk da ilgi gösteriyor. Çocuklar sefer tası, yoğurt kutusu, tencere gibi kaplarla yemek alıp eve götürüyor. İftar çadırına gelemeyen yaşlı ve engelli çok sayıda yurttaş da bu şekilde sıcak yemeğe ulaşmış oluyor.

Her bir çadırda bulunan imamlar da yemek öncesinde dua ediyor ve Kur’an okuyor.

Üniversite çadıra izin vermedi

Büyükşehir Belediyesi bu yıl 800 yataklı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yatan çok sayıda hasta ve yakınlarının mağdur olmaması için Fakülte bahçesinde çadır kurma kararı aldı. Bunun için Üniversite yönetimine yazı yazan Büyükşehir Belediyesi, yanıt gelmeyince Fakülte Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Keleş’i ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Turşak, Keleş’i ziyaretlerinde Genel Sekreter’in çadır kurulmasına olumlu baktıklarını, izin yazısının da imzada olduğunu kendilerine ilettiğini söyledi. Turşak, Keleş’in çadır kurulacak yerin belirlenmesi için kendilerine personel tahsis ettiklerini ve belirlenen yere çadır kurduklarını anlattı.

2 Eylül’de çadıra izin yok

2 Eylül günü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Başmüdürlüğü tarafından arandıklarını ifade eden Turşak, “Başmüdür Oktay Bey ‘Rektörlük yönetimi bize çadırı sökün’ diye talimat verdi. Gelin çadırı sökün, eğer sökmezseniz biz sökeceğiz” dediğini aktardı.

Turşak bu görüşmeden sonra çadıra izin verilmediğine dair yazı istedi. Bunun üzerine 2 Eylül tarihli ve Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Keleş imzalı “çadıra izin verilmediğine dair” bir yazının kendilerine fakslandığını söyledi.

Çadıra izin verilmediği faksı üzerine belediye ekipleri üniversitedeki iftar çadırını söktü.

 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 15:02:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?