3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Cami saldırılarına Papaz'dan kınama

Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu tarafından ziyaret edilen Meryem Ana Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut, İstanbul'da son zamanlarda camilere yapılan saldırıları kınadıklarını ve ibadethanelerin korunması gerektiğini söyledi.


Diyanet-Sen Şube Başkanı Ömer Evsen ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Diyarbakır Meryem Ana Kilisesi'ni ziyaret ederek Papaz Yusuf Akbulut ile sohbet etti. Müezzinlerinden oluşan heyet kilise hakkında bilgi alırken, Papaz Yusuf Akbulut, son günlerde İstanbul'da meydana gelen camilere saldırı olaylarına tepki göstererek, "Hepimiz insanız ve hepimiz Allah'a inanıyoruz, son durağımız Allah'tır. Hepimiz Adem'in çocuklarıyız, bir anadan bir babadan geldik. Biz kardeşlik ve dostluktan yanayız.

Kardeşlik ve dostluk varken kavgaya gürültüye ne gerek var. Bu, son günlerde duyduğumuz kadarıyla camilere saldırı oluyor, biz kesinlikle bunu doğru bulmuyoruz. Bu saldırıları kınıyoruz. Olmaması gereken bir şeydir. Ne camiye, ne kiliseye nede başka bir ibadethaneye, dini müesseseye saldırılmasını hiç tasvip etmiyoruz. Bunları duyunca aynı zamanda çok üzülüyoruz. Bu tür yerlerde önlem alınması gerekiyor. Yapanlara çağrımız; yapmasınlar günahtır, camidir. Sonuçta o da Allah'ın evidir, Allah'ın ibadet yeridir" dedi.


Diyanet-Sen Şube Başkanı Ömer Evsen ise cami yakma olayları ile ilgili olarak, "Tüm ibadethaneler Allah'ın evidir ve Allah'ın evlerinin korunması lazım. İnsanların inançları ne olursa olsun ibadethanelerin kutsallığının ve kutsiyetinin bozulmaması ve korunması gerektiğine inanıyorum" şeklinde konuştu.


Ziyaretin ardından Diyanet-Sen heyetindeki müezzinler kiliseden ayrılırken, Papaz Akbulut, kapılarının herkese her zaman açık olduğunu söyledi

İha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 14:20:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?