3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Cemre 2 operasyonu

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, yurda kaçak yollardan sigara getiren şebekelere yönelik 4 ayrı ilde 'Cemre 2' adlı operasyon gerçekleştirdi.

Şırnak, Cizre, Silopi, Mardin, Siirt ve Diyarbakır'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 70 bin paket (7 bin karton) kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili aralarında firari bir köy korucusunun da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

KATIR VE EŞEKLERLE SİGARA TAŞIDILAR


Suriye ve Irak sınırından katır ve eşeklerle kaçak sigara getirerek Şırnak ve çevre illerde satan kişilere yönelik 4 il ve bazı ilçelerde operasyon düzenlendi. Şırnak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 'Cemre 2' ismini verdiği operasyonda Şırnak, Cizre, Silopi, Mardin, Siirt ve Diyarbakır'da kaçak sigara ticareti yaptıkları iddia edilen H.Ö., A.B., Ş.E., B.Z., H.N., Z.Y., M.U., T.E., A.E., Ş.S., A.B., H.K., G.K., S.B., M.U., N.D., A.D., C.T. ve A.Y. isimli 19 şahıs gözaltına
alındı. Şahısların 3 ayrı suç şebekesinin elemanı olduğu bildirildi.

KORUCU KİMLİĞİNİ KULLANDI


Operasyonda firari olan köy korucusu N.E.'nin, Habur'dan kaçak yollarla getirilen kaçak sigaraları kendi aracı ile kimliğini kullanarak kontrol noktalarından geçirip Siirt'e götürdüğü tespit edildi. Operasyonda, Katır ve eşeklerle gece belirli saatlerde ülkeye sokulan sigaraların Cizre'ye bağlı Çavuşlu köyünde depolanıp daha sonra karayolu ile Türkiye'nin bir çok iline gönderildiği belirlendi.

GÖZALTILAR SÜREBİLİR


Bu arada, bazı gümrük muhafaza memurları ve güvenlik elemanlarının rüşvet karşılığı kaçak sigara getiren şahıslara yardımcı oldukları ve Habur Sınır Kapısı'ndan yüklü miktarda para transferi gerçekleştirdikleri ileri sürülürken, operasyon kapsamında gözaltıların süreceği belirtildi.

'Cemre 2' operasyonu kapsamında gözaltına alınan H.Ö., A.B., Ş.E., B.Z., H.N., Z.Y., M.U., T.E., A.E., Ş.S., A.B., H.K., G.K., S.B., M.U., N.D., A.D., C.T. ve A.Y. emniyetteki ifadelerinin ardından "Suç işlemek maksadı ile örgüt kurmak, suç işlemek için kurulan örgüte yardımda bulunmak, teşekkül halinde TCK 220/5607 sayılı kanuna muhalefet, rüşvet alıp ve vermek" suçlarından Cizre Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sevkedildi

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 14:51:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?