3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Çermik'te baz istasyonu tepkisi

Çermik ilçesine bağlı Petekkaya köyünde bulunan ilköğretim okuluna 150 metre mesafede kurulan baz istasyonu nedeniyle öğrencilerin vücutlarında yaralar oluştuğu iddia edilirken, ilköğretim öğrencileri, baz istasyonunun kaldırılmaması durumunda okula gitmeyecekleri söylediler.

Çermik ilçesine bağlı Petekkaya köyünde bulunan Petekkaya İlköğretim Okulu'nun yaklaşık 150 metre yakınına kurulan baz istasyonu nedeniyle öğrencilerde bulantı, baş dönmesi ve unutkanlık meydana geldiği iddia edildi. 450 öğrenci ve 18 öğretmenin bulunduğu okulda bazı öğrencilerin vücutlarında yaralar çıktığı belirtilirken öğrenci ve köylüler baz istasyonunun bir an önce kaldırılmasını istedi. Petekkaya İlköğretim Okulu'nda bulunan öğrenciler, 2 ay önce kurulan baz istasyonu nedeniyle vücutlarında yaralar çıktığını ifade ederek, "Baz istasyonu kurulduktan sonra halsizlik, bulantı ve baş dönmesi oldu. Bu belirtiler hem ailemizde hem de bizde var. Biz bu baz istasyonunun bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Aksi takdirde okula gitmeyeceğiz. Valimiz Hüseyin Avni Mutlu'dan yardım bekliyoruz" dediler.

Baz istasyonunun kurulduğu bölgeye 15 metre uzaklıkta bulanan evde ikamet eden Abdulaziz Karaca isimli vatandaş, baz istasyonunun kaldırılması gerektiğini ifade ederek, "Kurmaya çalıştıkları zaman yetkililere söylemiştik. Ama durduramadık. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Kaymakam ve Vali beye sesleniyoruz. Gerekirse savcılığa dilekçe vermeye hazırız. Baz istasyonu nedeniyle okuldaki öğrencilerimizde kusma ve baş dönmesi meydana geldi. Baz istasyonuna en yakın benim evim. Benim çocuklar da özellikle baz istasyonu kurulduktan sonra rahatsızlanmaya başladı. Yengem bundan bir kaç ay önce fenalaştı" dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİNDEN AÇIKLAMA

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şeyhmus Ayan, konuyla ilgili olarak herhangi bir bilgilerinin olmadığını belirterek, "Tabii eğer böyle bir şey varsa mutlaka gerekeni yaparız. Bize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden herhangi bir bilgi gelmedi'' dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kaya ise ''Bize bu olayla ilgili olarak bir bilgi geldi. Biz konuyu araştırıyoruz. Okulda bulunan çocukları sağlık taramasından geçireceğiz. Eğer gerçekten böyle bir şey varsa, kanuni yollarla baz istasyonunı kaldırabiliriz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 17:46:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?