3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Cesedin sırrı çözüldü

Geçtiğimiz yıl Mardin'in Midyat ilçesi Beyazsu mezrasındaki derede işçiler tarafından cesedi bulunan kadının cinayete kurban gittiği öğrenilirken kadının katil zanlısı oldukları iddiasıyla iki erkek kardeşi ve eşi tutuklandı.
Midyat ilçesinde, Beyazsu içme suyu borularını döşeyen işçiler tarafından, 4 Kasım 2007 tarihinde bir kadın cesedi bulunmuştu. Midyat Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cesedin kimliği Cumhuriyet Savcılığı ve jandarma tarafından yapılan otopside tespit edilemediği için cenaze defnedilmişti.
Bu sure içerisinde, ceset üzerinde yapılan aramada ise bir telefon kartı bulunduğu, bulunan telefon kartı kayıtları incelendikten sonra, kart ile yapılan görüşmelere dayanılarak cesedin Medine K.'ya(25) ait olduğu tespit edildi. Evli ve üç çocuk annesi olduğu belirlenen Medine K.'nın cesedi ailesi tarafından da teşhis edildi. Cinayete kurban giden Medine K.'nın kaybolduğu yönünde eşi ve ailesi tarafından resmi kurumlara herhangi bir müracaat yapılmadığının öğrenilmesi üzerine katil zanlısı olarak; eşi
T.K.(32) ve kardeşleri R.Ş.(28) ve C.Ş.(17) gözaltına alındı. Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması neticesinde zanlıların ifadelerinin alınmasına karar verildi. T.K., ifadesinde suçlamaları kabul etmezken eşi ile resmi nikahlı olduğunu evliliğine müteakip Batman'da yaşadıklarını ve 3 çocuklarının olduğunu söyledi. T.K., 2002 yılında da Batman Cezaevi'nde terör suçu nedeni ile tutuklu olduğu sırada eşi Medine K.'nın cezaevine ziyaret amacı ile geldiğini ve boşanmak istediğini belirttiğini ifade
etti. Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan soruşturma sonucunda ifadeleri alınan, cinayete kurban giden Medine K.'nın erkek kardeşleri R.Ş. ve C.Ş ile eşi T.K., tutuklanarak Midyat M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken olay ile ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 16:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?