3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Çiftçilere bayram müjdesi

Tarım Bakanı ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçiler için 520 milyon YTL ödenek çıkartıldığını söyledi.

Ramazan Bayramı sebebiyle memleketi Diyarbakır'a gelen Bakan Eker, hemşerileriyle bayramlaştı. Bismil ilçesinde bir taziye ziyaretinde bulunan Bakan Eker, daha sonra Diyarbakır Vali Hüseyin Avni Mutlu ve İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya'nın da katılımlarıyla Kervansaray Oteli'nde öğle yemeği yedi. Yemeğin ardından AK Parti il binasına geçen Bakan Eker, milletvekilleri Abdurrahman Kurt, İhsan Aslan, Kutbettin Arzu, İl Başkanı Ahmet Öcal ve partililerle bayramlaştı. Bakan Eker, bayramlaşmak için parti binasına gelen çocuklara zarf içerisinde harçlık verdi.

Bayramlaşmanın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Eker, kuraklıktan 300 bin civarında çiftçinin etkilendiğini belirterek, "Türkiye genelinde bir çalışma yaptık. Başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere kuraklıktan zarar gören üreticilerimiz için kuraklık desteği ödenecek. Bu yayınlandı. Biz şuanda maliyeden bu paranın gelmesini bekliyoruz. Bu ay içerisinde ödemesi gerçekleşecektir. İlk dönem ödemesi için 520 milyon YTL civarında bir destek verilecektir. Diyarbakır, Siirt, Batman, Mardin ve Şanlıurfa illerindeki zarar gören çiftçilerimiz bu ay içerisinde ödemeleri alacaklardır. Türkiye genelinde 300 bin civarında çiftçi zarar gördü" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 17:11:42
Güncelleme :2 Ekim 2008 Perşembe 18:12:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?