3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

'Cin gibiydi'

Anayasa Mahkemesi'nin türban kararı ve kapatma davası nedeniyle siyasette zor günler yaşayan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilköğretim öğretmeni Ergün Sönmez, bir öğrencisinin Başbakan olmasının gurur verici olduğunu ifade ederken, onun genel anlamda izlediği politikaları olumlu bulduğunu ancak ''Yerleşik militarist düşünce kalkanı tarafından sindirilmeye çalışılmasının'' üzüntü verici olduğunu söyledi.

SİYAH BEYAZ BİR FOTOĞRAF
Emekli öğretmen Ergün Sönmez'in elindeki, 1962 yılında çekilmiş bir fotoğrafta Kasımpaşa Piyale Paşa İlköğretim Okulu'nda eğitim gören ve henüz 4. sınıfta okuyan 9 yaşındaki Recep Tayip Erdoğan'ın sınıfı görülüyor. Fotoğraftaki Erganili öğretmen Ergün Sönmez, ilköğretim 4. ve 5. sınıfta öğrencisi olan Erdoğan'ın Başbakan olmasının bir öğretmenin yaşayabileceği en büyük mutluluk olduğunu söyledi.


1962-1964 yılları arasında yedek subay olarak öğretmenlik yaptığı İstanbul Kasımpaşa Piyale Paşa İlköğretim Okulu'nda Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın öğretmenliğini yapan Ergün Sönmez, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Recep Tayip Erdoğan'la ilkokul 4. sınıftayken 9 yaşında tanıştı. 2 yıl Başbakan'a öğretmenlik yapan Ergün Sönmez o yıllardan pek fazla ayrıntı hatırlamadığını belirterek, hafızasında kalan en önemli ayrıntının Recep Tayyip Erdoğan'ın cin gibi bir öğrenci olduğunu ifade ediyor. Başbakan'a ilköğretim yıllarında eğitim verdiği sınıfın 62 öğrencisi olduğunu söyleyen Sönmez, o sınıftaki birçok öğrencinin sonradan devletin birçok önemli kademesine kadar yükseldiğini, onların içinde bulunan küçük Recep Tayyip'in şimdi Başbakan olmasının kendisi için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Ergün Sönmez, sözlerine şöyle devam etti:
"Aradan yaklaşık 44 yıl geçti. Sayın Başbakan şimdi beni görse tanır mı bilmiyorum. O yıllardan ben de çok fazla detay hatırlayamıyorum. Ancak bir öğrencimin Başbakan olması bana gurur yaşatıyor."

BAŞBAKAN'A DAHA FAZLA DEMOKRASİ ÇAĞRISI
Ülke siyasetine yön veren Başbakan Erdoğan'ın politikalarını değerlendiren öğretmeni Ergün Sönmez, Erdoğan'ın 2006 yılına kadar uyguladığı politikaları olumlu bulduğunu ancak 2008 yılı başından bu yana izlediği politikaların militarist sistem arasında sıkıştığını ifade ederek, Başbakan'a politikalarında demokrasiye daha fazla önem vermesi çağrısında bulundu. Erdoğan'ın Avrupa Birliği (AB) yolunda izlediği politikalardan taviz vermemesi gerektiğini de ifade eden Sönmez, daha fazla demokrasi eksenli politikaların hayata geçirilmesinin Türkiye'de mevcut birçok sorunun temelden çözümü anlamına geldiğini savundu.

ONUNLA GÖRÜŞMEK İSTERDİM
Emekli olduktan sonra hayatını İsviçre'de sürdüren ve aynı zamanda yazarlık yapan Ergün Sönmez, eski öğrencisi Başbakan Erdoğan'la görüşmesi halinde ona yeni çıkacak olan kapitalizm ve emperyalizm sürecinde günümüz Türkiye'sini konu alan kitabını armağan ederek bu kitabın, izleyeceği politikalarda ona yön vermesini istediğini söyledi.

ERGÜN SÖNMEZ KİMDİR?
1936 yılında Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde doğan Sönmez, Ergani İlkokulu, Ergani Ortaokulu, Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi'ni bitirdi. 1958 yılında İstanbul İktisat Fakültesi'ne girdi ve okurken 1960 yılında İstanbul Yüksek Gazetecilik Enstitüsü'nün sınavını kazanarak iki okulda birden okumaya başladı. 1962 -1964 yıllarında yedek subay öğretmen olarak Kasımpaşa Piyale Paşa İlköğretim Okulu'nda askerliğini yaptı. Bu okulda Başbakan Erdoğan'a 4. ve 5. sınıfta öğretmenlik yaptı. Öğrencilerine özellikle inanç ve insan sevgisini aşıladığını söyleyen Sönmez, şu anda 72 yaşında ve İsviçre'de yaşıyor. Aynı zamanda yazarlık da yapan Erganili emekli öğretmen Ergün Sönmez'in araştırma ve inceleme türünde çeşitli kitapları bulunuyor.

..
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2008 Pazar 17:00:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?