3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

'Çin Seddi'ni kampüse dikeceğim'

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Ömer Satıcı, seçimleri kazanması halinde kuracağı 'Anadolu Kültür Parkı' ile Türkiye'nin ve dünyanın minyatürünü yapacağını belirterek, "81 ilin tarihi kültürel değerlerinin yanı sıra Fransa'nın Eyfel Kulesi, Amerika'nın Özgürlük Anıtı, İtalya'nın Pisa Kulesi ve Çin Seddi'ni üniversite kampüsüne dikeceğim" dedi.


Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fikri Canoruç'un görev süresinin bitecek olması nedeniyle 18 Haziran'da yapılacak olan rektörlük seçimleri için 7 profesör adaylığını açıklarken, rektör adayları tıpkı siyasetçiler gibi yapacakları yenilikleri bir bir anlatıyor. Daha önce rektör adaylığını açıklayan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistitastik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Satıcı, seçimleri kazanması halinde, Türkiye'nin ilk 'Anadolu Kültür Parkını' yapacağını söyledi.

Dicle Üniversitesi'ni dünya üniversiteleri arasında sokacağını belirten Prof. Dr. Satıcı, "Anadolu Kültür Parkı'nı yapıp üniversitemizi tüm dünyaya tanıtacağız. Bu alana Türkiye'nin coğrafi haritası çizilerek bütün illerin sınırları belirlenecek. İl sınırları aynı zamanda gezi yolu olarak kullanılacak. Üniversiteye gelecek olan insanlar 81 ilin tarihi kültürel değerlerini bir günde görme imkanı bulacaktır. Biz öncelikle proje için Başbakanlık ve Turizm ve Kültür Bakanlığı'ndan gerekli katkıları almayı
hedefliyoruz. Türkiye haritasının çiziminden sonra tüm kentlerin vali ve belediye başkanlarını davet edeceğiz. Kendilerine ait ilin kültürel değerlerini tanıtan simgeleri kendi olanakları ile yapmalarını sağlayacağız. İller, kendilerini tanıtan eser ve simgeleriyle en iyi şekilde tanıtarak turizme katkıda bulunacaklar. Bu vesile ile kentimizi ve üniversitemizi doğru tanıtarak yanlış yargılardan kurtaracağız. Bu projemizden sonra yabancı büyükelçilikleri ile temasa geçip dünya ülkelerinin simgelerini de üniversitemizin kampüs alanına serpiştireceğiz. Fransa'nın Eyfel Kulesi, Amerika'nın Özgürlük Anıtı, İtalya'nın Pisa Kulesi, Çin'in Çin Seddi ve tapınakları gibi. Biz zirveyi yakalamak ve bir dünya üniversitesi olmak için çok çalışacağız. Hedefi olan bir üniversite oluşturacağım" şeklinde konuştu.

..
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 17:39:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?