3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Çınar'da bayram öncesi yardım

Diyarbakır'ın Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven 400 kişinin katıldığı bir iftar yemeği verdi.

Yemeğe katılan vatandaşlara bayram paketi hediye eden Kaymakam Tanrıseven yoğun katılımın olduğu iftar yemeği sonrası vatandaşlarla sohbet etti. Çınar'da bulunan bir lokantada düzenlenen iftar yemeğinde yer kalmayınca cadde üzerine yemek masaları kuruldu.

Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven Ramazan ayı içerisinde birkaç kez Çınarlılarla bu tür iftar yemeklerinde bir araya geldiklerini belirtirken, bu ay içerisinde birçok yardımın yapıldığını ifade etti. Yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren Tanrıseven, "Ramazan ayı içerisinde bin 200 vatandaşımıza nakdi yardım yaparken bin üniversite öğrencisine de burs imkanı sağladık. Ayrıca Karacadağ köylerinde
yaşayan ve ihtiyaç sahibi olan 600 aileye gıda yardımı yaptık. Yine Çınar köy ve merkez olmak üzere 6 bin aileye kömür yardımı yaptık" dedi.

Verilen iftar yemeğine katılan vatandaşlar ise Kaymakamlık tarafından her sene olduğu gibi bu yıl da verilen yardımlardan faydalandıklarını bundan dolayı Kaymakam'a teşekkür ettiklerini belirttiler.

Öte yandan Çınar Sosyal Yardımlaşma Vakfı (SYDV) ekipleri de Kaymakamlık tarafından dağıtılan yardımların kömür ve gıda paketlerinin araçlarla vatandaşların evlerine kadar teslim edildiğini bu uygulamadan vatandaşları çok mutlu ettiğini ifade ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 12:32:12
Güncelleme :28 Eylül 2008 Pazar 12:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?