3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Çınar'da huzur hakim

Çınar ilçesinde yıllar itibariyle asayiş olayı sayısında büyük düşüş yaşanırken, vatandaşlar huzurlu ortamın mutluluğunu yaşıyor.

Çınar Kaymakamlığı internet sitesinde yayınlanan verilere göre, 2007 yılında ilçede meydana gelen olay sayısında yüzde 50 oranında düşüş yaşandı. Jandarma bölgesinde meydana gelen olaylarda birinci sırayı çevreye karşı işlenen suçlar alırken, bunu vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar, trafik suçları ve kaçakçılık suçları takip ediyor. Emniyet bölgesinde meydana gelen olaylarda ise trafik suçları başta geliyor. İlçede 2007 yılında terör olayı ise yaşanmadı.

Çınar Kaymakamı ve Bismil Kaymakam Vekili Dr. Hasan Tanrıseven, kolluk güçlerinin vatandaşın huzur ve güveni için 24 saat görev başında olduğunu söyledi. Tanrıseven, "Diyarbakır'ın alan itibariyle en geniş ilçesi olan Çınar'da işlenen suç sayısı önceki yıla oranla yarı yarıya azaldı. Bu ortamı tesis eden ve vatandaşlarımızla iyi bir diyalog kuran güvenlik kuvvetlerimizi kutluyorum" diye konuştu.

Kaymakam Dr. Tanrıseven, 3 yıldan bu yana ilçede başarılı bir şekilde görev yapan güvenlik görevlilerini başarılarından dolayı takdirname ile ödüllendirdi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 14:17:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?