3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Çınar'da insan hakları ihlali yapılmadı

Diyarbakır'ın Çınar Kaymakamlığı tarafından kurulan İlçe İnsan Hakları Komisyonu, 'İnsan Hakları Haftası'nda toplanarak 2008 yılının değerlendirmesini yaptı.


Toplantıda bir yıl içerisinde ilçede insan hakları ile ilgili yapılan çalışmalar ve insan hakları hlali ile ilgili başvurular değerlendirildi.

Herhangi bir ihlalin olmadığı ve hiçbir vatandaşın ihlalle ilgili bir başvurusunun da bulunmadığı görülen kurul toplantısına Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in başkanlığındaki kurul üyeleri Belediye Başkan vekili Nuri Öztürk, daire amirleri, İl Genel Meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil üyeler katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven ilçede insan hakları ihlali ile ilgili bir başvurunun olmadığını belirterek diğer konularda kurula yapılan başvuruların kısa zamanda titizlikle incelenerek müracaat sahiplerinin bilgilendirildiğini ifade etti. Son bir yılda insan haklarıyla ilgili bilgilendirmek amacıyla Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'ndan alınan afiş, broşür ve kitapçıkların ilçede kamu kuruluşları vasıtasıyla vatandaşlara dağıtıldığını ifade eden Tanrıseven, "Son bir yıl içinde ilçemizde ihlalle ilgili bir başvurunu olmaması bizi çok memnun etmiştir. Amacımız vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermek" dedi.


Kurul üyesi Belediye Başkan vekili Nuri Öztürk ise Çınar'da insan hakları ile ilgili bir ihlal olmamasının sevindirici olduğunu belirterek, ''Bu konuda hassasiyetinden dolayı Kaymakam Tanrıseven'i kutluyorum'' şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 15:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?