3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Çınar'da şampiyonluk coşkusu

Antalya'da, 6-8 Haziran tarihleri arasında yapılan Türkiye Gençlik Merkezleri Halk Oyunları Yarışması'nda Çınar Gençlik Merkezi 'Sahneleme' dalında performans birincisi olarak Türkiye Şampiyonu oldu.

19 ilin Gençlik Merkezlerinin katıldığı iki gün süren yarışmalarda ekipler Otantik ve Sahneleme olarak iki ayrı dalda yarıştı. İlk gün yapılan Otantik dalda Diyarbakır Gençlik Merkezi Şampiyon olurken, Çınar Gençlik Merkezi 2. oldu.
Sahneleme dalında Muş, Elazığ, Hatay, Kayseri, Siirt, Tokat, Kahramanmaraş gibi iddialı ekiplerle yarışan Çınar Gençlik Merkezi, geçen yıl elde ettiği şampiyonluk ünvanını koruyarak aynı başarısını tekrar etti. Antalya Güler Sabancı Spor Salonunda yapılan yarışmalarda izleyenlerden destek alan Çınar Gençlik Merkezi oyuncuları şampiyonluklarını salonda bulunan izleyicilerle paylaştı.

Öte yandan Çınar'da şampiyonluk haberini duyan ilçe halkı bu coşkuyu davul zurnayla kutladı. İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven şampiyonluk haberini almasıyla İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Diyadin Ekinci'yi telefonla arayarak tebrik etti. Kaymakam Tanrıseven, gençlik merkezinin henüz geçen yıl kurulduğunu belirterek "Bu yıl ikinci yaşını dolduran bir kurum ama bu kısa sürede çocuklarımızın başarısı bizleri gururlandırdı. Bu başarının temelinde çok çalışmak, inanmak ve emek vardır. Çocuklarımıza,
çalıştırıcılarına ve idarecilerine Diyarbakır adına ilçem adına teşekkür ediyorum, onlarla gurur duyuyorum" dedi.
Çınar Gençlik Merkezi Müdürü Diyadin Ekinci ise, şampiyonluğa ulaşırken çok emek sarf ettiklerini belirterek, "Kaymakam Tanrıseven bize her zaman maddi manevi destek oldu, ona ve hocalarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Şampiyonanın ardından Çınar ekibine birincilik ödülünü Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Nadir Yapsakaloğlu verdi, dereceye giren oyuncularla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.
(YB-HO-Y)
08.06.2008 10:55:24 TSI
NNNN

..
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 11:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?