3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Çocuk başkan çocuklar için ev istedi

23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle başkanlık koltuğuna oturan Arjin Ateş, Dicle Vadisi projesini ekonomik nedenlerden dolayı hayata geçiremediklerini söyleyerek sokak çocuklarına barınmaları için ev yaptıracaklarını belirtti.


Her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi başkanlık koltuğuna bir çocuk oturtuldu. Toplu Konut İlköğretim Okulu üçüncü sınıf öğrencisi Arjin Ateş, Okul Müdürü Ekrem Okut ve öğretmenlerini Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İhsan Uğur ve Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş karşıladı.

Başkan Vekili Uğur tarafından devredilen makam koltuğuna oturan Arjin Ateş belediye olarak Diyarbakır için durmadan çalıştıklarını, parklar, yollar yaptıklarını söyledi. Ateş, Toplukonut İlköğretim Okulu’nun spor sahası ve çevre düzenlemesi, kütüphane ve laboratuar giderlerinin karşılanmasını istediklerini söyledi. Daha sonra Vali tarafından telefon bağlantısı kurulan Ateş, Vali’ye Dicle Vadisi Projesini ekonomik sıkıntılar nedeniyle hayata geçiremediklerini belirterek birlikte işbirliği yapmalarını teklif etti. Ateş ayrıca sokakta yaşayan çocukların barınmaları için ev yapma projesini uygulamak istediklerini söyledi. Başkan Vekili İhsan Uğur da Dicle Vadisi Projesi’nin 8 etaptan oluştuğunu, ilk etabı olan Fiskaya’daki bölgede kamulaştırma çalışmalarının yapıldığını söyledi. Uğur “Kentin atmosferini değiştirecek çok ciddi bir proje. Bir iki yılda tamamlanacak bir şey değil. Sizin de belirttiğiniz gibi ekonomik nedenleri var. Biz ilk etabını başlatacağız” dedi.

İhsan Uğur, büyüdüğünde bilim insanı ya da avukat olmak istediğini söyleyen Ateş’e “Umarım muvaffak olursunuz. Ben Diyarbakır’daki çocukların gözlerinde bu potansiyeli görüyorum. İlerde kentimize, bölgemize, ülkemize faydalı kişiler olacağınıza inanıyorum” diye konuştu. Çekilen hatıra fotoğraflarının ardından Başkan Vekili Uğur çocukları ve öğretmenlerini çeşitli hediyelerle uğurladı 

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 15:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?