3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Çocuk hakları açıklaması

Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Çiğdem Yaramışlı, çocuk haklarının gelişmesinin önündeki engellerin insan haklarının önündeki engellerle eşdeğer olduğunu söyledi.

20 Kasım 'Dünya Çocuk Hakları Günü' nedeniyle şube binasında düzenlenen toplantıda konuşan Mazlum-Der Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Çiğdem Yaramışlı, okul sıralarında ve oyun bahçelerinde olması gereken çocukları meydanlarda hangi sebeple olursa olsun tarafların kurbanı haline getirmenin doğru olmadığını belirtti. Yaramışlı şunları söyledi:

"Çocukları sokağa döken anlayışın bir an önce son bulması amacıyla yetkilileri üzerlerine düşenleri yapmaları için ve Türkiye'nin de imza attığı uluslararası sözleşmeleri yerine getirmek için göreve çağırıyoruz. Son olaylarla birlikte gözaltına alınan çocukların 23 yıl hapis istemi ile yargılanmaları, bununla beraber sosyal devlet olduğunu iddia eden makamların memurlarının 18 yaşına kadar çocuk sayılan bireylerin sağlık haklarının ellerinden alınması ile tehdit edilmeleri biz insan hakları örgütleri tarafından kabul edilemezdir. Çocuk haklarının gelişmesinin önündeki engeller insan haklarının önündeki engellerle eşdeğerdedir."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 13:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?