3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Çocuklardan Fikret Kaya'ya ziyaret

Silvan İlçe Belediye Başkanı Fikret Kaya'yı makamında ziyaret eden bir grup çocuk, çevre kirliliğinden şikayetçi olduklarını söylediler.

Çocuklar, halkın temizlik konusunda duyarlı olması için belediyenin bu tür çalışmalara öncülük etmesini talep etti.

Belediye Başkanı Fikret Kaya'yı ziyaret eden çocuklar adına konuşan 12 yaşındaki Sevgi Özdemir; "Temiz bir Silvan için halka temizlik konusunda bilinçlendirme toplantıları verilmeli. Çevre düzenlemesi ve mahallelerde çocuk parkları yeterli değil. Silvan'ın Diyarbakır'ın örnek bir ilçesi görünümü kazanması için halkla belediyenin daha fazla birlikte olmasının gerektiğini" söyledi.

Çocuklara, belediye makamının kapısının her zaman açık olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Fikret Kaya, Silvanlı çocukların böylesi bir konuda sorumluluk gösterip kendisini ziyaret etmelerinin mutluluk verici olduğunu belirterek; "İlçemizde yaşanan çevre kirliliğinin temel sebeplerinden biri yaşanan su ve altyapı sıkıntısından kaynaklanmaktadır. Biz belediye olarak ilk etapta bu sorunlara el atarak ilçemizin su ve altyapı sorununu giderdik. Temizlik müdürlüğümüz ve ekiplerimizle yeni düzenlemeler yaparak çevre kirliliğinin önlenmesine dönük birimlerimizce çalışmalar başlatmış bulunmaktayız. Bundan sonrada bu çalışmalarımızı halkımızla birlikte özellikle çocuklarımız öncülüğünde yürütmekten mutluluk duyacağız" dedi.

Silvan Belediye Başkanı Fikret Kaya çocuklara temizlik konusunda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 12:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?