3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Çöl sıcakları bayıltıyor

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde hissedildiği Güneydoğu Anadolu'da aşırı sıcaklar vatandaşların günlük hayatlarını olumsuz etkiliyor. Gölgede hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Diyarbakır'da vatandaşlar güneş ışınlarından korunmak için Sur diplerinde sere serpe uyurken, çocuklar ise serinlemek için belediyenin boşalttığı süs havuzlarında, kirli suda sağlıksız bir şekilde yüzüyor.


Afrika üzerinden Türkiye'yi etkisi altına alan çöl sıcakları Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Kışın ılık, ilkbaharın sıcak geçtiği bölgede kavurucu sıcaklar etkisini her geçen gün daha çok hissettiriyor. Hava sıcaklığının gölgede 40 derecenin üzerine çıktığı Diyarbakır'da aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar kendilerini parklara ve Sur diplerindeki gölgeliklere atıyor. Evlerinde klima bulunmadığı için gölgeliklerde sere serpe uzanan vatandaşlar kene ve akrep gibi öldürücü haşerelere aldırış etmeden derin uykuya dalıyor. Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyrettiği kentte güneş ışınlarından en çok çocuklar etkileniyor. Havuza gidecek para bulamayan çocuklar serinlemek uğruna belediye tarafından boşaltılan süs havuzlarının kirli sularında sağlıksız bir ortamda yüzüyor.

OTEL HAVUZLARI DOLDU
Diyarbakır'da aşırı sıcaklar nedeniyle son bir hafta içerisinde 3 kişi güneş çarpması sonucu hastaneye kaldırılırken, vatandaşlar ise kentte bulunan otel havuzlarına akın ediyor. Modern havuzlarda günde 20 YTL karşılığında serinleyen vatandaşlar güneş ve suyun tadını çıkarıyor. Devlet Meteoroloji İşleri Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nden hava sıcaklığının önümüzdeki 3 gün boyunca artacağı öğrenildi.

..
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 17:17:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?