3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Daha yeşil, daha güzel bir kent için

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın yürüttüğü yaşanılabilir bir kent yaratmak için çalışmaları sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından çalışmaları yürütülen Elazığ Caddesi Rehabilitasyon Projesi devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İhsan Uğur, Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hüseyin Bark Seyrantepe Kavşağı’ndaki çalışmaları yerinde denetleyerek bilgi aldı.

Projeye ilişkin açıklama yapan Başkan Vekili İhsan Uğur kentteki yer altındaki çalışmalarının ardından şimdi de orta refüjler gibi yer üstündeki çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade etti. Yaşanılabilir bir kent ve kentlileşmeyi hayata geçirmek için tüm orta refüjleri yenileme çalışmalarını sürdüklerini söyleyen Uğur “Toplam uzunluğu 16.350 metreyi bulan; İnaloğlu, Akkoyunlu, Sezai Karakoç, Sunay, Cengizler, Turgut Özal, Sento, Siverek, Gevran, Cemiloğlu, Kayapınar, Mehmet Akif Ersoy caddelerindeki bordürleri yeniliyoruz” dedi. Uğur, projenin15 bin metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde toplam 45 bin metrekarelik alandaki düzenlemeleri kapsadığını söyledi.

Seyrantepe Kavşağı ile karayolları kapısına kadar olan orta refüjün 500 metrelik kısmına bordür döşendiğini söyleyen Uğur, kavşakta mevcut yeşil alanların tahrip olmaması için kilitli parke taşı ile 5 adet yaya geçidi yaptıklarını söyledi. Refüjlerdeki çınar ağaçlarının altına 450 adet ağaç altı ızgara koyduklarını söyleyen Uğur, ızgaraların orta refüjlerde ilk defa kullanıldığını ifade ederek, bu ızgaraların kullanıldığı yerlerde 10.500 metrekare taban tuğlası kullandıklarını belirtti.

Ayrıca 30 adet dekoratif saksının yerleştirileceğini, 40 adet hortum ışık sisteminin monte edileceğini bildiren Uğur, 4.000 metrekarelik alana çim ekimi yaptıklarını söyledi. Uğur sözlerini “Sonuç olarak bu projemiz ile kentimiz, ziyarete gelen konuklarını daha modern, daha estetik ve her şeyden öte kullanılabilirliği ve sürdürülebilirliği olan bir giriş kapısından karşılayacaktır” diye tamamladı.

 

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 16:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?