3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Darüşşafaka'dan tanıtım toplantısı

Darüşşafaka Eğitim Kurumları tarafından 1 Haziran'da Türkiye genelinde yapılacak olan Darüşşafaka sınavının Diyarbakır ayağı için bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu üyesi Muhittin Uzal, öğrencileri bu sınava yönlendirmeleri için öğretmenlerin desteklerini beklediklerini söyledi.
Diyarbakır Ticaret Borsası'nda düzenlenen toplantıya Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fikri Canoruç, Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer Yıldızhan, Milli Eğitim müdür yardımcıları ve çok sayıda öğretmen ile idareci katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Darüşşafaka Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu üyesi Muhittin Uzal, 1 Haziran'da Türkiye genelinde 16 il merkezinde düzenlenecek olan Darüşşafaka sınavına girecek olan öğrencilerin yönlendirilmesini öğretmenlerden istediklerini söyledi. Uzal, başarılı ve yetenekli gençleri hayata hazırlamayı ilke edindiklerini belirterek, "Darüşşafaka Eğitim Kurumları sunduğu eğitim olanakları, akademik ve sosyal alanda yaptığı çalışmalarla gençlerin hayatlarını aldıkları eğitimle değiştirmekte. Sadece kendi hayatları değil, devam ettirdikleri ve yine kurumumuz tarafından desteklenen üniversite eğitimleri ile ailelerinin de hayatları değişmekte. 145 yıldır eğitimde fırsat eşitliği misyonu ile babası hayatta olmayan ve ailelerinin maddi olanaksızlıkları nedeniyle iyi eğitim fırsatı bulamayan kız ve erkek çocuklarına 4. sınıftan başlayarak parasız yatılı ve kaliteli eğitim imkanı sunarak öğrencilerin hayatlarını değiştirmek amacındayız" diye konuştu.


Vali Hüseyin Avni Mutlu ise, Darüşşafaka Eğitim Kurumları yetkililerine öğrencilerin daha iyi eğitim almaları konusunda gösterdikleri çaba için teşekkür ettiklerini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara sinevizyon gösterisi eşliğinde tanıtım yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 13:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?