3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Dava kaldığı yerden devam ediyor

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Batman Milletvekili Bengi Yıldız, PKK terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle Diyarbakır'da yeniden yargılanmaya başladı. Bengi Yıldız, milletvekili seçildikten sonra dokunulmazlığı olduğu için yargılama durdurulmuştu. Ancak Yargıtay, terör suçlarının bu kapsam dışında tutulması yönünde karar verince yargılama kaldığı yeniden görülmeye başladı.


Batman'ın Beşiri ilçesinde bir yürüyüşe katılan DTP Milletvekili Bengi Yıldız'ın yanı sıra DTP'li Belediye Başkanlarının da aralarında yer aldığı 26 kişi hakkında Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2 Maddesi uyarınca 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyası Bengi Yıldız'ın Milletvekili seçilmesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) iletilmek üzere Adalet Bakanlığı'na gönderilmişti. Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi, terör suçlarıyla ilgili Yargıtay kararını gerekçe göstererek DTP'li Yıldız hakkında ''Terör örgütü propagandasını yapmak'' suçu çerçevesinde dava açıldığı için Yıldız'ın yargılanmasını istemiyle dosyasını Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.
Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yeniden başlayan duruşmaya sanık Milletvekili Bengi Yıldız katılmazken, bilirkişinin raporunun beklenmesi için duruşma ileri bir tarihe erteledi.

..
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 18:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?