3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Demokrasi Platformu kaygılı

Diyarbakır Demokrasi Platformu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da son günlerde yaşanan olaylardan kaygı duyduğunu bildirdi. Olayları protesto eden platform üyesi grup oturma eylemi yaptı.

Son günlerde yaşanan siyasal ve toplumsal gelişmeleri değerlendiren Diyarbakır Demokrasi Platformu, İmralı Cezaevi'nde hükümlü bulunan PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a fiziksel şiddet uygulandığı iddialarının yayılması üzerine çıkan olaylardan kaygılı olduğunu duyurdu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi önünde toplanan platform üyesi yaklaşık 200 kişi yaşanan olayları protesto etmek için oturma eylemi yaptı.

Platform adına basın açıklaması okuyan İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi Başkanı Muharrem Erbey, toplumun iç çatışmaya değil barışa ihtiyaç duyduğunu söyledi. ''Gerilimi artıran uygulamalara son verilsin'' ifadelerini kullanan Muharrem Erbey, şunları söyledi:

"Daha fazla güvenlik ve yetki isteyenlere diyoruz ki; Türkiye'nin iç barışı için, daha fazla diyaloga, daha fazla demokrasiye, daha fazla hoşgörüye ve daha fazla evrensel değerlere ve kardeşleşmeye ihtiyacımız vardır. Akan kanın durmasına yönelik tüm çabalar görmezden gelinerek toplumu germeye yönelik bu uygulamanın yasal ve ahlaki hiç bir izahı yoktur."

Erbey, AK Parti hükümetinin cezaevlerinde işkence iddialarını bir an önce araştırması gerektiğini kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından grup polis kontrolünde olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 18:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?