3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Derik yolu inşaatına tam not

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu ve Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, yapımı devam eden köy yollarını denetledi.

Milletvekili Kutbettin Arzu, Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, İl Genel Meclisi üyeleri, Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) teknik personeli ve köy muhtarları yapımı devam eden Eski Derik yolunda incelemelerde bulundu. Arzu ve Tanrıseven, yol yapımında çalışan işçilerle sohbet ederek, moral verdiler.

Milletvekili Arzu, eski Derik yolunun ilçe için hayati önem taşıdığını belirterek, "Yol medeniyet demektir. Amacımız köylülerimizi standardı yüksek yollara kavuşturmak. KÖYDES projesinin bu anlamda önemli bir işlevi bulunmaktadır. Eski Derik yolundan yalnız Çınar'ın köyleri değil, komşu ilimiz Mardin'in köyleri de faydalanacak. Burada özenli bir çalışma yapılmış. Başta Çınar Kaymakamımız olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu.
Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven de göreve başladığı günden bu yana eski Derik yolunun yapımı için uğraş verdiklerini ifade ederek, "Bu yoldan üzerinde bulunan Çınar'ın 46 yerleşim birimi ve 20 bin nüfus faydalanacak. Yolun yapımında başta Tarım ve Köyişleri Bakanımız Mehdi Eker olmak üzere Valimiz, Milletvekilimiz ve İl Genel Meclisimizin büyük katkısı var. 34 kilometrelik bu yolu Karayolları standartlarında yapıp kırsal alanda yaşayan vatandaşların kullanımına sunuyoruz" dedi.

İl Genel Meclisi üyeleri ve muhtarlar da eski Derik yolunun asfaltlanmasından dolayı sevinçlerini dile getirdiler. İl Genel Meclisi üyeleri Abdülcelil Yetiştiren, Mürşit Ekinci ve Hadi Güçler, emeği geçen Çınar Kaymakamlığı Köyler Hizmet Götürme Birliği Başkan ve personeli ile Milletvekili Arzu'ya teşekkür ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 12:04:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?