3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Desob'dan Baydemir'e ziyaret

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, Ahilik Haftası nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti.

DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu ile Milli Eğitim Müdürlüğü, Sanayi İl Müdürlüğü, İl Kültür Turizm Müdürlüğü yetkilileri Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti. Ebedinoğlu 13. yüzyıldan beri kutlana gelen esnaf dayanışması olarak tanımlanan ahilik kurumunu esnaf üzerinde yeniden yaşatmak istediklerini söyledi. Ebedinoğlu 13-19 Ekim tarihleri arasında yapılan Ahilik Haftası'nın yayınlanan yeni bir genelgeyle 81 ilde kutlanacağını bildirdi. Bu nedenle Valilik, Dicle Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi, Sanayi İl Müdürlüğü, İl Kültür - Turizm Müdürlüğü ile birlikte ortak çalışma yürüteceklerini söyleyen Ebedinoğlu önümüzdeki yıldan itibaren esnafın bu bayramını kutlayacaklarını söyledi. Ebedinoğlu esnafın yaşanan çatışmalı ortamda ekonomik olarak huzurlu olmadığını söyleyerek "Umarım 2009'da bu bayram havasını yakalayarak bu haftayı daha geniş biçimde kutlarız" diye konuştu.

Baydemir de "Bir kentin esnafı muzdaripse o kentin kendisi de muzdariptir. Buna göre arzda da düşüş var. Birçok esnafımız kepenk kapatmayla karşı karşıya. Benim Diyarbakır esnafının yüksek ahlaklı olduğundan şüphem yok. Beyaz Bayrak projemize çok hızlı bir katılım oldu. Özellikle Bağlar Bölgesi'nde modern ve estetize edilmiş mekanlar yaratmak için tatlı bir rekabete girdiler. Belediye olarak daima esnafın yanında yer alacağız. Kolektif akılla, ortak çabayla her şeyin üstesinden geleceğiz. Asla moralimizi bozmamalıyız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 18:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?