3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Dev çevre yolunun temeli atılıyor

Diyarbakır, Karayolları'nın yapacağı çevre yolunun beklentisi içindeyken, Büyükşehir Belediyesi'nin temelini atacağı 75 metre genişliğindeki Batı Çevre Yolu ile bu ihtiyaç önemli oranda karşılanacak. Batı Çevre Yolu'nun temeli 4 Temmuz Cuma günü atılacak.


8 ile komşu olan ancak çevre yolu bulunmayan Diyarbakır'ın tüm şehirlerarası ve uluslararası yolu kent içinden geçiyor. Şehirlerarası trafiğin kent içinden geçmesi gürültü ve hava kirliliğinin yanı sıra kent içi ulaşımda da olağanüstü yoğunluğa neden oluyor. Otobüs, kamyon ve TIR gibi ağır tonajlı araçların kent içinden geçmesi en çok da şehir içi yolların tahrip olmasına neden olurken, yaz ve kış aylarında 60 dereceyi bulan ısı değişikliği de eklenince şehirlerarası trafiğin kent içindeki olumsuz etkisi daha da artıyor. İmar düzenlemesiyle kamulaştırma sorununu çözen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent dışında 75 metre genişliğinde 5.5 kilometre uzunluğunda yol yaparak başta Şanlıurfa - Elazığ bağlantısını kurmayı hedefliyor. Böylece Seyrantepe - Şanlıurfa ile Seyrantepe - Elazığ arasındaki akslar rahatlamış olacak. Gaziantep, Şanlıurfa'dan gelen bir araç eğer Elazığ'a gitmek istiyorsa kent içinden geçmek zorunda kalmayacak. Aynı şekilde Elazığ'dan gelip Şanlıurfa veya Gaziantep yönüne gitmek isteyen araçlar da bu yolu kullanıp şehir içine girmemiş olacak.


4 Temmuz Cuma günü saat 10.00'da temeli atılacak olan 75 metre genişliğindeki Batı Çevre Yolu'nun 30 metre genişliğindeki bölümünün kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor. Bitirilmesi durumunda Diyarbakır'ın en geniş yolu olacak Batı Çevre Yolu'nun temel atma törenine katılmak isteyen vatandaşlar için Büyükşehir Belediyesi otobüs kaldıracak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 13:04:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?