3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Deva 50.yılını kutluyor

Türk ilaç sektörünün hızla büyüyen firması Deva İlaç, 50. yılını kutluyor. Türkiye'de 100 milyon dolarlık yatırımı olan Deva, Güneydoğu Anadolu'nun da içinde bulunduğu bölgelerde 4 yeni fabrika kuracak. İran, Irak ve Suriye'ye ilaç fabrikası kurmak istediklerini ifade eden Deva İlaç Genel Müdürü Philipp Haas, "Türkiye'de yaşanan siyasi sorunlara rağmen, yatırımlarımızı artıracağız. Türkiye büyük bir ülke. Bu tür sorunların altından kalkacak güçtedir. Biz Türkiye'ye inanıp güveniyoruz.
Hatta kuracağımız yeni fabrikalarda bile ilaç ihraç etmeyi hedefliyoruz" dedi.


Deva İlaç Holding'in Amerikalı Genel Müdürü Philipp Haas, Türkiye'de geleceğe yönelik yatırımlarına devam edeceklerini söyledi. 50. Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Elif Elkin ile birlikte Diyarbakır Class Otel'de basın toplantısı düzenleyen Genel Müdür Haas, bu yıl piyasaya çıkacak 10 yeni ilaç ile birlikte üretim kapasitesini yılda 80 milyon kutudan 350 milyon kutuya çıkarmayı öngördüklerini kaydetti.

Türkiye'de yatırımlara devam edeceklerini belirten Haas,
"Türkiye'de yaşanan siyasi sorunlara rağmen yatırımlarımızı artıracağız. Çünkü risk olmadan getiri de olmaz. Türkiye büyük bir ülke, bu tür sorunların altından kalkacak güçtedir. Ben Türkiye'ye inanıyor ve güveniyorum. Şu an 100 milyon dolarlık yatırımımız mevcut bunu uzun vadeli olarak artırmayı düşünüyoruz. 80 milyon nüfusuyla Türkiye'nin ilaç sektörü başta olmak üzere tüm endüstriyel alanda ekonomisi hızla büyüyor. Güneydoğu Anadolu'nun da içinde bulunduğu 4 yeni yatırım projemiz var.

Bunları tamamladığımız halde bin 700 olan istihdam sayımız 2 bini bulacaktır. AyrıcaTürkiye'ye komşu olan Irak, İran ve Suriye'ye de yatırım yapmak isteriz, ancak Bağdat'a gidecek bir gönüllü henüz bulamadık" ifadelerini kullandı.

KİŞİ BAŞI İLAÇ TÜKETİMİNDE TÜRKİYE AVRUPA VE AMERİKA'NIN GERİSİNDE
Diyarbakır ve bölgenin çok önemli olduğunu altını çizen Haas, Deva İlaç'ın ürettiği ürünlerin yüzde 9-10'nun Güneydoğu Anadolu'da tüketildiğini söyledi. Türkiye'de kişi başı ilaç tüketiminin Amerika ve Avrupa ülkelerinin çok gerisinde olduğunu belirten Philipp Haas, "Türkiye'de 5 yıl önce kişi başı yıllık 50 dolar olan ilaç tüketimi 100 dolara ulaştı. Avrupa ülkelerinde bu oran 400- 500, ABD'de ise bu oran 900 dolar civarında. Ekonomi artıkça kişi başı ilaç tüketimi ise yükseliyor" şeklinde konuştu.

AMERİKALI GENEL MÜDÜR HALAY ÇEKİP ÇİFTE TELLİ OYNADI
Önümüzdeki yıllarda Türk fabrikalarında üretilecek olan ilaçların ihraç edileceğini ifade eden Haas, "Deva, yerel bir şirketten global bir platforma taşınıyor. 2007 yılında programladığı hedeflere ulaşan Deva böylelikle Türk ilaç sektöründeki pazar payını artırdı. Yine hedeflerimize uygun olarak 13 farklı formda 6 yeni ürünü 2007 yılında piyasaya sunduk. Bundan sonra da ilaç sektöründeki yenilikleri yakında izleyerek bu yenilikleri hızla tüketiciye sunmayı ve her yıl en az 10 yeni ürün lansmanı
geliştirmeyi hedefliyoruz. İlk olarak Gürcistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Rusya'da temsilcilik ofisleri açtık. Deva'nın büyümesi devam edecek. Gelecek 5 yıl içinde kurumsal ilkelerinden ve kararlılıktan ödün vermeden Türkiye'de pazar payını hızla artırmak hedeflerimiz arasındadır. Büyürken de sosyal sorumlulukları da yerine getirmek için 2008 yılında tıp ve eczacılık fakültelerinde eğitim gören 50 üniversite öğrencisine burs vereceğiz" diye konuştu.
Deva İlaç'ın 50. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Class Otel'de düzenlenen yemeğe, hekim ve eczacılardan oluşan yaklaşık 600 kişi katıldı. Konuklar ile tek tek ilgilenen Deva İlaç Holding'in Amerikalı Genel Müdürü Philipp Haas, gecenin ilerleyen saatlerinde Diyarbakırlılar ile birlikte halay çekip çifte telli oynadı.
(AYŞ-ZG-CMH-E)


06.06.2008 10:25:42 TSI
NNNN

..
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 17:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?