3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Devletin sıcaklığı acımızı hafifletti

Diyarbakır'da yaşanan terör saldırısının ardından, üst düzey devlet erkânının bölgeyi ziyaret ederek ölenlerin yakınlarının acılarını paylaşması, devlet-millet kaynaşmasının güzel bir örneği olarak yorumlandı.

Bölgenin huzur ve güven ortamına kavuşması için bu buluşmanın önemli olduğunu vurgulayan bölgenin kanaat önderleri, terör mağdurlarının bu zor günlerinde devletin sıcaklığını yanlarında hissetmelerinin acılarını hafiflettiğini söyledi.

Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) Başkanı Aziz Nart, devletin olaydan sonra yapması gerekeni en güzel şekilde yerine getirdiğini kaydetti. Nart, "Bu ziyaret devletin sıcaklığını gösteriyor, yapılması gerekiyordu. Devlet veya hükümet temsilcisinin Genelkurmay Başkanı, bakan ve milletvekillerinin halkın yanında olması, onların acısını paylaşması önemli bir davranıştı. Bölgedeki kucaklaşma adına da önemli bir adımdı. İnsanlar yalnız olmadığını gördüler. Bölgede sosyal ve ekonomik anlamda da adımlar atılması gerekiyor. Bu tür adımlar atıldıkça bazı mihraklar sıkıntıya giriyor. Bazı kesimler gelişmeleri çekemiyor. Bunların devam etmesi gerekiyor." ifadelerini kullanıyor. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır'a yapılan ziyaretlerin devlet-millet kucaklaşması açısından oldukça önemli bulduğunu vurguladı. "Başbakan'ın, Genelkurmay Başkanı ve muhalefet liderinin ilimize gelmesi, acımızı paylaşması ortak millet olmamızı göstermiş oluyor." diyen Kaya, ortak acı olduğunda bunun paylaşılmasının geleneklerimizde var olduğunu kaydetti. Kaya, "Benim acım, senin acın mantığı zaten düşünülemez. Acıları paylaştıkça gerçek anlamda bölünmenin önüne geçeriz. Acılarımızı ortaklaştırdığımız zaman temel sıkıntıyı da ortadan kaldırmış oluruz. Devlet erkânının ailelerin acısını paylaşması STK'larla görüşmesi, bundan sonra izlenecek yollar için görüşlerimizi alması oldukça önemli bir gelişme. Bölgenin Ankara'dan yönetilmesinin yanlış olduğunu söylüyoruz. Buradaki dinamiklerin görüşlerinin alınması, sorunların ifade edilmesi ve uygulamaların ortak görüşte yapılması önemli. Bu anlamda daha çok ziyaret yapılmalı." şeklinde konuştu.

Diyarbakır'da 5 kişinin hayatını kaybettiği, 68 kişinin yaralandığı hain saldırının ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları Diyarbakır'a gelmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet, önceki gün saldırıda hayatını kaybeden öğrencilerden Eren Şahin ve Melek İpek'in ailesini ziyaret edip, acılarını paylaşmıştı.

Zaman
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 19:12:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?