3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Dezavantajlı gruplar için merkez

Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi kapsamında Sümerpark içerisinde restorasyonu yapılan binaları denetleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Burası dezavantajlı gruplar için bir yüksek okul misyonunu yüklenecek. Bu bir emektir, iyi bir ürün ortaya çıkarıyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP Yerel Yönetimler Komisyonu'ndan Senanik Öner, Kemal Aktaş, DTP Diyarbakır İl Başkanı Necdet Atalay, Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, daire başkanları ile birlikte Sümerpark içerisindeki restorasyonu süren binalardaki çalışmaları denetledi.

Avrupa Birliği'nin (AB) finansal destek verdiği Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi (EKOSEP) Koordinatörü Necati Pirinççioğlu, Baydemir ve beraberindekilere proje kapsamındaki çalışmaları anlattı. EKOSEP inşaat uygulama sahası içerisindeki Sümerpark revize planları kapsamında 10 bin metrekarelik alanda çalışma yapıldığını söyleyen Pirinççioğlu bu alanda; engelli rehabilitasyon merkezi, kadın destekleme merkezi, çocuk destekleme merkezi, kadın üretim alanı, yeni yaşam atölyesi ve meslek edindirme atölyelerinin bulunacağını bildirdi.

Baydemir de viran halde bulunan binaların restore edilerek başka bir biçimde farklı bir amaçla kullanılacağını söyledi. Baydemir, "Avrupa'nın hangi ülkesine giderseniz gidin hiçbir eski bina yıkılmıyor, daha az maliyetle revize edilerek farklı biçimde kullanılıyor" dedi.

Aynı anda bin 400 kişinin faydalanacağı binaların dezavantajlı grupların başvuru mekanı olacağını söyleyen Baydemir, "Burası bu kesimler için aynı zamanda bir meslek yüksek okulu, bir üniversite görevi görecektir. Meslek Edindirme Merkezimizde eğitim alan kişilerin yüzde 56'sı işe yerleştirildi. Umarım bu sayı daha da çoğalacak. Bu bir emektir. İyi bir ürün ortaya çıkarıyoruz" diye konuştu.

Ardından Sümerpark içerisindeki Güneş Evi Eğitim ve Uygulama Merkezi'ni ziyaret eden Baydemir ve beraberindekilere Güneş Evi Sorumlusu Gültekin Aydeniz tarafından güneşten elde edilen enerjinin faydaları anlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 21:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?