3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Dicle Belediyesi durmuyor

Diyarbakır'a 90 kilometre uzaklıkta bulunan ve yaklaşık 12 bin nüfusu olan Dicle ilçesinde belediye tarafından yapılan çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Amaçlarının çağdaş belediyecilik anlayışı içerisinde ilçeyi kalkındırmak olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Abdullah Akengin, altyapı sorununu tamamen çözdüklerini söyledi.

1938 yılından bu yana ilk kez böylesi geniş kapsamlı bir çalışmanın yapıldığını hatırlatan Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin, "Belediye'yi teslim aldığımız gibi önce vatandaşlarla birlikte acil sorunları tespit ettik. Bunların başında Kanalizasyon, su ve alt yapı çalışmalarında önemli çalışmalara imza attık. 20 bin metre kanalizasyon sorunu çözülmüş durumda. Örneğin daha önce belediyeye ait vidanjör 5 dakika bile boş durmuyordu. Ancak şu an ilçede vidanjörlük bir durum yok. Şimdi vidanjörü ilçemize bağlı köylere gönderiyoruz. Bu sorunların büyük bir bölümünü halletmiş durumdayız. Tabi bu sorunların aşımında Büyükşehir ve alt kademe belediyelerin büyük desteği oldu" şeklinde konuştu.

Önceki yıllarda yaşanan su sıkıntısı nedeniyle çeşitli hastalıkların meydana geldiğini hatırlatan Akengin, "İlçede daha önce ciddi bir şekilde su sorunu yaşanıyordu. Ancak biz bunu da çözdük. Suyun gelmesi ile hastalıklarda büyük bir azalma oldu. Bu bizim için sevindirici bir olay. Şu an kuraklık nedeniyle zaman zaman su sorunu yaşıyoruz. Ama biz önümüzdeki 3 ay içerisinde bu eksikliğimizi de gidereceğiz. Ayrıca açık olan bazı derelerimiz vardı onların ıslahını da bitirdik'' dedi.

Görevde olduğu 4.5 yıllık süre zarfında belediyenin yıllık gelir ve gider arasında dağlar kadar fark olduğunu belirten Akengin, "İller Bankası'ndan bize gelen para ile sadece çalışanlarımızın maaşını ödüyoruz. Çünkü gelen para çok az. Ama biz hiçbir zaman para az diye işimizden soğumadık. Aksine farklı arayışlara girdik. İlçemizin sorunları ile ilgili hangi kapıyı çaldıysak bize yardım yapıldı. İlçemde ne eksiklik varsa biz bıkmadan usanmadan kapı kapı dolaşırız. Vatandaşımıza ne vaat ettiysek büyük bir bölümünü çözdük. Şimdi ise ilçenin acil sorunlarına ilişkin 36 maddelik acil eylem planını tespit ettik. Tespit ettiğimiz eksikleri de 6 ay içerisinde çözmeyi hedefliyoruz. İlk etapta 2 otobüs ve bir itfaiye aracı alacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 17:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?