3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Dicle Üniversitesi'nde Nevruz kutlaması

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde öğrenciler tarafından yakılan Nevruz ateşinin üstünden atlamak isteyen iki genç ateşe düşerken, Dicle Üniversitesi'ndeki Nevruz kutlamaları sırasında ABD ve İsrail bayraklarıyla ABD Başkanı Bush'un posterleri ateşe verildi.

21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları Diyarbakır'da erken başladı. Dün Silvan ilçesinde bir kutlama düzenlenen Nevruz Bayramı için bugün de Dicle Üniversitesi'nde bir kutlama yapıldı. Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 500 öğrenci davul zurna eşliğinde halay çekerek Nevruz Bayramı'nı kutladı. Daha sonra öğrenciler Nevruz meşaleleri yakarak rektörlüğün kutlama için izin verdiği alana doğru yürüdüler. "Biji Nevruz" sloganları eşliğinde Nevruz alanına yürüyen öğrencilere kendilerini ''Barış anneleri'' olarak tanımlayan bir grup kadın da destek verdi. Nevruz alanına gelen yaklaşık 500 öğrenci Nevruz ateşi yakıp halay çekerek ateşin üstünden atlarken ateşin üstünden atlayan iki öğrenci ateşin içine düştü. Daha sonra bazı öğrenciler ABD ve İsrail bayrakları ile ABD Başkanı George Bush'un posterlerini yakarak, ABD ve İsrail'e tepkilerini gösterdiler. Öğrenciler Nevruz Bayramı'nı halaylar çekerek kutlamaya devam ettiler.

Öte yandan, Diyarbakır'da Hamravat evleri arkasında düzenlenecek olan 21 Mart Nevruz kutlamalarının yapılacağı alanda hazırlıklar aralıksız devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 17:45:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?