3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Dicle'de bayram yardımları

Dicle Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) ihtiyaç sahibi 2 bin aileye gıda paketlerinden oluşan bayram yardımı yaptı.

Dicle Kaymakamlığı SYDV tarafından 2 bin aileye gıda paketi dağıtıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Sezer Işıktaş, Ramazan bayramı öncesi Dicle merkez ve köylerde dağıtımı yapılan yardımlarla vatandaşlara destek olmanın amaçlandığını belirterek, "Bu yardımların dağıtımında özellikle köylerde yaşayan vatandaşların ayağına giderek verildi.

Kaymakamlık olarak Dicle merkez ve köylerinde yaşayan 2 bin aileye Ramazan bayramı öncesi şeker, makarna, çay, yağ ve helva gibi gıda maddelerinden oluşan yardım paketleri hazırladık. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca tespiti ve dağıtımı yapılan yardımlar özellikle köylerde yaşayan yardıma muhtaç ailelerin evlerine götürülerek kendilerine verildi. Ekonomik yönden muhtaç durumda olan vatandaşların tespiti yapıldı ve dağıtımda direkt olarak köylere giden ekipler tarafından bizzat evlere kadar teslim edildi" dedi.

Yardım alan vatandaşlar Kaymakamlığın bu çalışmasının kendilerini çok duygulandırdığını ve mutlu olduklarını belirterek, Ramazan bayramı öncesinde bu yardımın evlerine kadar gelmesinin anlamlı olduğunu söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 13:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?