3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Dicle'de su şebekeleri değişecek

Dicle ilçesinde belediye, ilçede bulunan su şebekelerinin tümünü değiştiriyor. Ayrıca bugüne kadar asfalt yüzü görmeyen dar sokaklar da parke taşları ile döşenecek.

Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin, ilçede yeni projelere imza atmaya devam ediyor. İlçenin tüm su şebeke sistemini yeniletme kararı alan belediye, şebeke yenileme çalışmalarının 6 aya kadar bitmesini hedefliyor.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Akengin, göreve geldikleri günden bu yana ilçede aciliyet gerektiren projelerin büyük bir bölümünün başarılı bir şekilde tamamlandığını kaydederek, "İlçemizin üç tarafı sularla kaplı olmasına rağmen yıllardır ilçemiz su sorunu yaşıyordu. Ancak biz göreve gelir gelmez su konusunda ciddi çalışmalar yaptık. Zaman zaman su konusunda sıkıntı çekmemize rağmen vatandaşlarımızın su konusunda mağdur olmamaları için belediyenin tüm araç gereçlerini seferber ettik. Şimdi bu sıkıntıları da ortadan kaldıracak bir çalışma başlattık. İlçemizde bulunan su şebekelerinin tümünü yenileterek, vatandaşımıza daha sağlıklı bir ortamda su vermeyi hedefliyoruz. Şebeke yenileme çalışmamızın dışında ilçeye biri bin ton, diğeri 5 yüz ton olmak üzere iki adet su deposu da yapıyoruz" dedi.

İlçede bulunan birçok mahallenin bu yıl parke taşı ile döşeneceğini dile getiren Akengin, "İlçemizde bulunan Yeşiltepe, Bağlarbaşı, ve Çelebi Mahallesi'ndeki sokakları genişleterek, parke taşı ile döşeyeceğiz. Amacımız vatandaşa daha güzel ve modern görünecek bir ilçe oluşturmaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 15:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?