3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

'Dilek Müzikali' Diyarbakır'a geliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Hollanda Kültür Bakanlığı'nın desteği ile Rast Tiyatrosu'nun organizasyonu ile önce Hollanda'da sahnelenen bir halk operası olan ve töre cinayetini konu alan 'Dilek' adlı müzikal oyun 3, 4, 5, 6 ve 7 Aralık tarihlerinde Diyarbakırlıların beğenisine sunuluyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının rol aldığı 'Dilek' adlı oyun Şehir Tiyatrosu salonunda 3, 4, 5 Aralık günleri saat 20.00'de, 6 ve 7 Aralık tarihlerinde ise saat 15.00'te sahnelenecek. Daha önce Hollanda'nın Amsterdam, Rotterdam, Deventer, Hengelo, Nijmegen, Utrecht Zwole ve Den Haag kentlerinde sahnelenen oyun İzmit ve Ankara'da tiyatro severlerin karşısına çıkmıştı. Şimdi de Diyarbakır'da sahne alacak olan 'Dilek' adlı oyun daha sonra Nusaybin, Şırnak ve İstanbul'da sahnelenecek. Sahnelendiği her yerde çok yoğun bir ilgi ile karşılanan oyunu daha önce Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de Rotterdam'da izlemişti. 20'ye yakın oyuncunu yer aldığı kadro ile sahnelenen oyunda töre cinayeti müzikal bir dille anlatılıyor.

Oyunun konusu şöyle:

"Dilek bir gence aşıktır. Bu aşk ikisi arasındaki saf ve kutsal bir bağdır. Ancak Dilek'in annesinin istediği ise kızlarını tanıdık bir ailenin oğluyla evlendirmektir. Bir zaman sonra Dilek ve sevdiği gencin beraber dolaştığı görülüp dedikodu başlayınca varılan sonuç her zaman geleneğin emrettiği gibidir; 'Genç bir erkekle gezmiş dolaşmış bir kızın namusu kirlenmiştir.' Hatta ileri gidilerek kötü yola düştüğü iddia edilince aile şerefi büyük bir yıkama uğrar. Bu aynı zamanda sonucu ağır bir aile dramının
başlangıcıdır."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 17:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?