3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Dilencilikten 5 günde 2 bin YTL

Ramazan ayının başlaması ile birlikte çevre il ve ilçelerden Diyarbakır’a akın eden dilencilere yönelik Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri yoğun bir çalışma başlattı.

Yurttaşın duygularını istismar eden C.A. isimli bir dilencinin üzerinde bin 930 YTL tespit etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri denetimlerini kent genelinde sürdürmeye devam ederken bir dilencinin üzerinde bin 930 YTL buldu. Çermik’ten Diyarbakır’a dilenmek için geldiğini ifade eden 75 yaşındaki C.A. adlı yurttaş bu parayı 5 gün gibi bir süre içinde topladığını iddia etti. Konuya ilişkin bilgi veren Zabıta Komiseri Abdulhalim Karakaş Ramazan ayı ile beraber kente çevre il ve ilçelerden çok sayıda dilencinin geldiği bilgisini verdi. Uygulama sırasında C.A. adlı dilenciyi yakaladıklarını belirten Karakaş, cebinde bulduğumuz bin 930 YTL karşısında hayretler içinde kaldıklarını söyledi. Üzerinde bulunan paraya el koyacaklarını belirten Karakaş, dilencinin önce Yasin-i Şerif okuyabildiğini söylediğini ancak kendisine verdikleri Yasin-i Şerif’i okumadığının ortaya çıktığını söyledi.

Yurttaşlara dilencilere para verilmemesi çağrısında bulunan Karakaş, bu kişilerin yurttaşın duygularını suiistimal ettiklerini

 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 16:00:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?