3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diş Hekimliği Fakültesi Kongresi

 

Diyarbakır Dicle Üniversitesi tarafından 1. Uluslararası Diş Hekimliği Fakültesi Kongresi düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jale Saraç, ilk kez düzenlenen uluslararası kongrenin Diyarbakır için bir başlangıç olduğunu bu tür önemli kongrelerin devam edeceğini söyledi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen ''1. Uluslararası Diş Hekimliği Fakültesi Kongresi'' başladı. Sümer Park Kongre Salonu'nda düzenlenen toplantıya Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Yeşilbaş, DÜ Rektörü Prof. Dr. Jale Saraç, Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Feretin Akyıl ve çok sayıda akademisyen katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan DÜ Rektörü Prof Dr. Jale Saraç, bu kongrenin uluslararası toplantıların ilki olduğunu belirterek, bu tür toplantıların devam edecek çalışmaların ilk halkası olması dileğinde bulundu. Diyarbakır'ı bilimsel ve kültürel olarak uluslararası arenaya açmayı istediklerini ifade eden Saraç, ''Hem bilimsel alanda hem de sosyal alanda inşallah her konuda dünyada fikir alışverişi oluşturulabilecek ortamlar oluşturulsun istiyoruz. İlk kez düzenlenen kongre Diyarbakır için bir başlangıç olacak. Bu toplantı bu açıdan çok anlamlı. Bu kongrenin kentimizin tanıtımına da katkı sunmasını diliyoruz'' diye konuştu.

DÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Eskimez de çağdaş teknolojiyi kullanmak için çalışma arkadaşlarıyla tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine hem sağlık hem de eğitim hizmeti veren fakültenin Avrupa standartlarına uygun hale getirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Diyarbakır'da ilk kez düzenlenen ''1. Uluslararası Diş Hekimliği Fakültesi Kongresi'' 12 Ekim tarihinde son bulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 17:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?