3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

DİSKİ Genel Müdürü'nden açıklama

Hava sıcaklıklarının kış ayları ile birlikte eksi derecelere düşmesi üzerine bir açıklama yapan DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, kış koşullarında su sayaçlarının korunması gerektiğini belirterek soğuk havalarda daha az çözülen klorun içme suyunda baskın bir tada yol açabileceğini belirtti. 

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Yaşar Sarı kentteki içme suyunun düzenli kullanılabilmesi için su ekipmanlarının korunması gerektiğini belirtti. 

Hava sıcaklıklarının eksiye düşmesi üzerine açıkta bulunan su sayaçlarının donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Sarı, su sayaçlarının eski giysiler, battaniye, bez parçaları gibi yalıtım sağlayabilecek tekstil ürünleri ile sarılması gerektiğini vurguladı. Suyun yapısı itibari ile donma aşamasında genleştiğini ve
basınçla geçtiği boruları çatlatarak sayaca zarar verdiğini söyleyen Yaşar Sarı, bu durumların su kesintisine ve israfa yol açtığını sözlerine ekleyerek vatandaşlardan bu konuda duyarlılık beklediklerini kaydetti.
 
Soğuk havaların diğer bir etkisinin suyun tadında ortaya çıktığını belirten Genel Müdür Sarı, Su Arıtma Tesislerinde kullanılan gaz klorun mevsim koşullarına bağlı olarak dış ortamın soğuması nedeniyle çözülme kabiliyetinin değişmesi sonucunda suyun tadında klor tadının baskın olabileceğini ve bu durumun da normal olduğunu ifade etti. 

DİSKİ bünyesindeki analiz laboratuarlarının yanı sıra şebeke üzerinde bulunan otomatik analiz ekipmanları ile kentin tüm bölgelerinde günde bin 200 analiz gerçekleştirilerek suyun sağlığı ve kalitesi konusunda sürekli kontroller yapıldığını hatırlatan DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı vatandaşların musluktan akan suyu güvenle kullanabileceklerinin altını çizdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 19:29:00
Güncelleme :15 Aralık 2008 Pazartesi 23:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?