3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

DİSKİSpor'un hedefi galibiyet

TFF 2. Lig 5. Grup'ta mücadele eden DİSKİSpor, Pazar günü deplasmanda oynayacağı Şanlıurfa Belediyespor maçında galibiyet hedefliyor. 

Teknik Direktör Sertaç Küçükbayrak, tek hedeflerinin galibiyet olduğunu belirterek, "Kadromuzda sakat veya cezalı oyuncumuz yok. Tek hedefimiz bu maçtan galibiyetle dönebilmek. Yönetim kurulu, play-off'a kalınması durumunda da özel prim sözü verdi" diye konuştu. 

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Dr. Abdurrahman Yakut da, DİSKİSpor'un play-off yolundaki mücadelesini desteklediklerini belirterek, play-off'a kalınması halinde Sarı-kırmızılı takıma kendi cebinden prim vereceğini söyledi. Diyarbakır kulüplerinin birbirlerini desteklemesi gerektiğinin altını çizen Yakut, "DİSKİSpor, bizim kardeş kulübümüzdür. Aynı şekilde Kayapınar Belediyespor ve Bağlar Vuralspor'un da başarılı olmasını istiyoruz. Takımlarımız başarılı oldukça hem Diyarbakırspor ivme kazanacak hem de kentimizde spor kültürü seviyesi gelişecek. DİSKİSpor'un play-off oynaması kentimize ayrı bir renk getirecektir. Pazar günü Şanlıurfa'ya giderek DİSKİSpor'a destek olacağız. Ayrıca cebimden prim sözü de veriyorum" dedi.
DİSKİSpor Kulübü Başkanı İhsan Uğur ise, Diyarbakırspor Başkanı Abdurrahman Yakut'un daha önce de DİSKİSpor'a maddi anlamda desteği olduğunu belirterek, prim jestinden dolayı kendisine teşekkür etti. Uğur, "Abdurrahman Yakut'a yeni görevinde başarılar diliyoruz. Bilgi birikimi, iyi bir işadamı ve spor adamı oluşuyla Diyarbakırspor'u hakettiği yere getireceğine inanıyoruz. Kendisinin daha önce de kulübümüze katkıları olduğunu belirtmek istiyorum. Diyarbakırspor, bu kentin ana kulübü, hepimizin takımıdır. 

Diyarbakırspor yöneticilerinin ve taraftarlarının bizi desteklemesi bizi mutlu eder. Hep birlikte güzel bir dayanışma kültürünü geliştirerek Diyarbakır'ı sporda en iyi yere getirmeliyiz" dedi. Sezon başında şampiyonluğu hedeflemediklerini, ancak takımın aldığı iyi sonuçlarla play-off rotasına girdiğini ifade eden İhsan Uğur, bu hedefi kaçırmaları halinde kendilerini başarılı saymayacaklarını vurguladı. 

Teknik heyete de övgüler yağdıran İhsan Uğur, "Teknik heyetle ilgili karar verirken büyük bir risk aldığımızı biliyorduk, ama risk olmadan da başarı gelmez. Teklif götürdüğümüzde Sertaç hoca da tereddütlü yaklaştı, çekindi. Kendisine çok güvendiğimizi, sürekli arkasında olacağımızı söyledik. Ligde işlerin kötü gittiği dönemlerde kendisine destek verdik. Hocamız genç olmasına rağmen kendisini bayağı geliştirdi. Takımın başarısı için sürekli çalışıyor, arayış içerisinde oluyor. Sezon başında yerli teknik heyet ve bölge çocuklarının yoğunlukta olacağı bir takım oluşturmak istedik. Bu şekilde yola çıktık, çok iddialı değildik. Sezonun ilk haftalarında da kötü sonuçlar aldık. Zamanla işler rayına oturdu, gruptan çıkabileceğimiz inancı arttı. İyi bir seri yakaladık ve bu duruma geldik. Play-off'a çıkacağımıza yürekten inanıyorum. Ama futbolda her şey var. Son maçın, son dakikası oynanmadan hiçbir şey belli olmaz. Bu saatten sonra play-off'a çıkamazsak kendimizi başarılı saymayız" ifadelerini kullandı. 

Bu arada DİSKİSpor-Şanlıurfa Belediyespor maçı için Diyarbakır Atatürk Stadı önünden çok sayıda taraftar, otobüslerle Şanlıurfa'ya götürülecek. Diyarbakırspor Taraftarlar Birliği Başkanı Zülküf İşlek, Şanlıurfa Belediyespor-DİSKİSpor maçına gelmek isteyen sporseverler için ücretsiz otobüs seferleri düzenleneceğini belirterek, herkesi bu kritik maçta DİSKİSpor'a destek olmaya çağırdı. İşlek, "Bu maç için tüm Diyarbakırlı taraftarlar birleşmiştir. DİSKİSpor'u daha üst liglerde görmek istiyoruz, bunun için de takımımıza sonuna kadar destek vereceğiz. Tüm taraftarlarımızı Şanlıurfa'da yanımızda görmek istiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 12:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?