7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyar Tjikuzu'yu gözden çıkardı

DİYARBAKIRSPOR, TJİKUZU'YU GÖZDEN ÇIKARDI

Diyarbakırspor'un ligin devre arasında Trabzonspor'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Rozandura Tjikuzu izinli olarak gittiği ülkesinden dönmeyince hem para cezasına çarptırıldı, hem de yönetim tarafından gözden çıkarıldı.

Bugüne kadar oynadığı kulüplerde yaşadığı sorunlarla dikkat çeken ve hiçbir kulüpte dikiş tutturamayan Tjikuzu, Diyarbakırspor'da da sorun oldu. Manisaspor maçı sonrasında ülkesi Nambiya'nın Güney Afrika ile oynadığı özel maça giden Tjikuzu, bir daha Türkiye'ye dönmedi. Siyahi futbolcuya bu davranışı nedeniyle 20 bin dolar para cezası kesen Diyarbakırspor, yaptığı tüm girişimlerden sonuç alamayınca bu futbolcudan umudunu kesti.

Sportif Direktör Mehmet Budakın, Tjikuzu ile yaptıkları özel bir protokol olduğunu ve burada tüm şartların Diyarbakırspor lehine olduğunu belirtti. Budakın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Tjikuzu'nun daha önce oynadığı kulüplerde sorun yarattığını bildiğimiz için özel bir protokol imzalattık. Buna göre milli maç ve benzeri nedenlerle ülkesine gidip gelmediği takdirde ağır ceza yazma hakkımız var. Biz de hukuki olarak gerekeni yaptık. Bundan sonrası onun bileceği iştir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 16:18:03
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 17:01:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?